Susu Kambing Hi Goat – Kami Tunjuk Cara Beli Murah & Khasiat

Susu kambing Hi Goat merupakan antara jenama yang telah lama berada di Malaysia dan mendapat tempat yang baik dalam masyarakat Malaysia. Ianya mengandungi khasiat yang baik untuk kesihatan yang berpanjangan. Kali ini, kami akan berikan beberapa info dan sedikit review berkenaan dengan produk ini.

Khusus kepada mereka yang ingin tahu berapa harga produk daripada Hi Goat ini, kami akan tunjukkan beberapa cara unik untuk anda dapatkan barangan di sini dan untuk anda periksa harga barangan ini. Anda boleh survey dan bandingkan harga barangan ini dengan yang ada di pasaran.

Pilihan Yang Ada

Sebelum kami pergi lebih detail berkenaan dengan jenama Hi Goat ini, berikut adalah antara beberapa pilihan yang ada kalau anda mahukan jenama ini. Tidak semestinya untuk anda pergi ke kedai jamu berdekatan untuk dapatkan produk ini, yang lebih penting daripada itu adalah anda boleh survey dahulu harga produk ini secara online sahaja. Nak tahu caranya, berikut adalah beberapa info yang anda boleh dapatkan secara online dan bandingkan harga produk ini dengan apa yang ada di pasaran;

1 Pilihan Jenama Hi Goat Terbaik – Lihat SINI

2 Nak Lebih Banyak Pilihan? Boleh Tengok apa yang ada di SINI

Banyak lagi pilihan yang ada dan kami lebih galakkan untuk anda dapatkan barangan ini secara online sahaja. Lebih mudah dan murah kerana anda hanya buat pembelian dan barangan yang anda beli akan terus sampai ke rumah. Menjimatkan masa dan pada masa yang sama, barangan yang anda dapatkan adalah lebih murah daripada harga yang ada di pasaran.

Persoalan Susu Kambing Untuk Bayi

Pada kesempatan ini, ramai yang bertanya dengan saya berkenaan dengan susu kambing untuk bayi. Adakah ianya sesuai ataupun sebaliknya? Untuk pengetahuan anda, jenama Hi Goat ini adalah memang dirumus untuk orang dewasa dan tidak digalakkan untuk bayi. Kalau anda mempunyai anak ataupun bayi yang baru lahir, kami sarankan untuk anda membaca artikel INI berkenaan dengan produk kambing INI.

Selain itu juga, cara terbaik untuk minum susu kambing ini ada di SINI. Ianya adalah antara beberapa pilihan untuk anda mendapatkan jenis-jenis susu kambing pada yang ada di pasaran.

Khasiat Susu Hi Goat Ini

Antara yang menarik berkenaan dengan produk ini adalah ianya mudah untuk dihadam. Ianya mempunyai struktur lemak dan melekul yang lebih halus daripada lembu dan sangat baik untuk penghadaman. Kepada yang mempunyai masalah penghadaman ini, boleh cuba produk ini dan amalkan selalu. Ianya sesuai untuk mereka yang mengalami masalah ulcer dan gastrik.

Antara kebaikan dan khasiat Hi Goat ini adalah, susunya bersifat alkali. Sifat alkali ini sekaligus meneutralkan asid dalam badan dan baik untuk kesihatan.

Ianya juga mengandungi asid lemak yang baik untuk mencegah daripada jangkitan kuman yang berbahaya. Selain itu juga, susu kambing mempunyai kandungan mineral soluniem yang membantu untuk meningkatkan sistem ketahanan dan imunisasi dalam tubuh. Sangat baik untuk diamalkan.

Ianya juga baik untuk mereka yang sedang merancang untuk kehamilan. Ianya adalah antara ikhtiar yang baik oleh pihak suami dan isteri yang sedang dalam proses merancang untuk hamil. Boleh amalkan meminum susu ini sehari sekali dan lihat kepada hasilnya sama ada ianya berkesan ataupun sebaliknya.

Apapun, banyak lagi khasiat dan faedah daripada produk ini dan anda boleh amalkan untuk kesihatan yang berpanjangan. Memang antara pilihan yang baik untuk kesihatan yang berkekalan.

Read More

3 Susu Kambing Suffy – Bayi Anda Ceria dan Bertenaga

Sekarang ini memang ada banyak produk susu kambing di pasaran ini. Ini adalah kerana produk ini memang mempunyai banyak khasiat yang tersendiri dan sering digunakan sebagai salah satu ikhtiar untuk kehamilan dan sangat baik untuk diamalkan untuk tujuan kesihatan. Kali ini kami ingin berikan sedikit info berkenaan dengan produk susu kambing Suffy yang merupakan antara jenama yang bagus untuk anda dapatkan di pasaran sekarang.

Khas kepada anda yang berminat untuk mendapatkan jenama ini, kami akan tunjukkan beberapa cara mudah untuk anda beli produk ini di pasaran. Tidak semua tempat atau kedai jamu ada menjual produk ini dan untuk itu, pembelian secara online adalah antara pilihan yang paling baik untuk anda dapatkan.

Pilihan Produk Berkualiti Dan Terbaik

Sebelum kami pergi kepada manfaat produk ini, apa yang lebih penting adalah dimana untuk anda dapatkan produk ini. Kalau anda cari produk ini di kedai jamu, ada kemungkinan yang anda akan jumpa produk ini ataupun sebaliknya. Apapun, kalau mahukan produk ini, kami lebih rekemen untuk anda lihat apa yang ditawarkan di kedai-kedai online seperti di Lazada. Lazada tidak hanya terkenal dengan barangan elektrik yang ada di sana, tetapi juga, anda masih boleh mendapatkan pelbagai barangan berkualiti produk kesihatan dan kecantikan seperti susu kambing ini, set bersalin dan lain-lain lagi.

Yang pertama sekali adalah produk susu kambing Suffy Annis untuk bayi. Ianya adalah alternatif kepada susu Karihome yang ada di pasaran sekarang ini. Formula susu berasaskan kambing untuk kanak-kanak ini adalah untuk 1 tahun dan ke atas. Anda boleh mencuba sendiri barangan ini kalau anak anda mengalami alahan kepada susu lembu. Boleh tengok beberapa pilihan yang ada di bawah ini;

1 Yang Ini Original

2 Yang Ini Alternatif Terbaik Susu Ini

Yang menariknya adalah, produk ini didatangkan dengan beberapa perisa yang bagus tidak tidak terhad kepada jenis yang plain sahaja. Ada perisa coklat dan perisa yang biasa untuk anak anda cuba dahulu. Kalau sesuai, bolehlah teruskan untuk anak anda meminum produk ini.

Tidak terhad kepada produk yang berasaskan kambing, terdapat juga produk susu lembu untuk jenama Suffy. Ianya adalah untuk produk 1 tahun dan ke atas yang direka khas untuk perkembangan bayi ataupun kanak-kanak yang dalam proses pembesaran. Untuk memudahkan anda, berikut adalah antara pilihan yang anda boleh dapatkan untuk jenis cow based milk;

1 Ini Pilihan Susu Lembu dari Suffy

Tidak terhad kepada jenama Suffy ini sahaja, ada banyak lagi produk lain yang anda boleh pilih terutama kalau memang anak anda mengalami alahan susu yang teruk. Mencuba banyak jenis susu adalah antara pilihan yang ada sehingga terjumpa pilihan yang sesuai. Kalau dah jumpa tu, memang kena teruskan sampai untuk berikan kepada si manja anda.

Kebaikan Barangan Suffy Ini

Berikut adalah antara apa yang menarik berkenaan dengan produk ini di pasaran;

1 Ianya adalah 100% asli tanpa bahan pengawet dan perasa tiruan. Memang satu produk yang digalakkan untuk anda sendiri cuba untuk lihat hasilnya.

2 Diproses dengan mematuhi piawaian antarabangsa yang ketat untuk memberikan yang terbaik kepada pengguna.

3 Meningkatkan kadar penyerapan nutrien dalam tubuh dan meningkatkan sistem imunisasi badan.

4 Alternatif yang terbaik kepada yang mengalami alahan dengan produk lembu dan sembelit yang teruk.

5 Kaya dengan sumber nutrisi yang baik untuk kesihatan tubuh seperti pelbagai jenis Vitamin dan Galian. Memang digalakan untuk anda cuba sendiri untuk tahu keberkesanan produk ini di pasaran.

Inilah yang anda bakal dapat daripada produk ini dan untuk itu, boleh cuba dahulu sama ada ianya benar-benar sesuai dengan anda ataupun sebaliknya.

Read More

Cerita Hisap Puting Tetek Isteri Sedap Ke

Sebenarnya boleh ke hisap puting tetek isteri ni? Kalau anda merupakan seorang suami yang sah memang tiada masalah untuk hisap puting tetek isteri. Lagipun memang ianya boleh merangsang isteri dan sebagai salah satu tole play sebelum ke langkah yang seterusnya.

Kali ini saya nak menceritakan kisah berkenaan dengan dengan tips untuk hisap dan ramas tetek isteri sendiri agar lebih segar dan sedap. Terutama kalau isteri anda sedang dalam proses berpantang dan bengkak susu, masa tu memang suami kena memainkan peranan untuk mengeluarkan susu, kalau tidak, nanti akan bengkak dan menyakitkan.

Isteri Baru Lepas Berpantang

Nabila baru lepas melahirkan anak dan sedang dalam proses berpantang. Mujur dah buat checklist siap-siap sebelum melahirkan anak, dah tahu la apa nak buat. Terutama sekali kalau sembelit dan komplikasi yang lain selepas melahirkan anak. Memang memerlukan penjagaan yang rapi. Suami pun banyak membantu.

Walaupun sudah ada pam susu, tetapi tetap masalah yang sama berulang iaitu bengkak susu. Nabila ni memang banyak susu dan tanpa gunakan supplimen(link) pun memang susu ada banyak sampai bengkak jadinya. Jadi awal-awal tu memang kena mintak tolong dari suaminya Hakim untuk hisap puting tetek sampai keluar susu.

Disebabkan Hakim dah biasa buat, jadi memang tiada masalah untuk hakim menolong isterinya untuk menghisap dan menyedut susu. Caranya adalah mulakan dengan menjilat puting dan teruskan menjilat sehingga terangsang. Ini untuk mengurangkan kesakitan akibat daripada bengkak susu.

#2 Jilat sehingga 30 minit dan bila dah mula mengerang tu, “sedap.. Sedap..” boleh mulakan untuk menghisap susu pula. Mulakan dengan menghisap sehingga susu terkeluar. Ianya penting untuk mengelak daripada isteri mengalami kesakitan. Hisap sehingga bengkak susu mulai hilang. Cara ini akan sedikit sebanyak membantu isteri anda daripada mengalami bengkak susu yang teruk. Disebabkan dalam pantang, tak bolehlah nak melebih-lebih ye, cuma setakat main hisap-hisap tetek tu bolehlah.

#3 Satu cara lagi adalah ramas tetek isteri untuk mengurankan kesakitan semasa bengkak susu. Tidak hanya bengkak susu sahaja, anda boleh meramas tetek isteri pada bila-bila masa terutama semasa ingin bersama ataupun ingin tidur. Kalau nak meramas tetek awek tu, elakkanlah, baik kahwin sahaja dulu sebelum anda pergi ke langkah yang seterusnya. Tips untuk ramas, ramas perlahan-lahan sambil membuat hisapan agar isteri selesa dengan cara dan teknik yang anda lakukan. Akhirnya, ianya akan memberikan nikmat yang tidak terhingga kepada kedua-dua belah pihak.

Hisap Puting Pasangan Sendiri Menurut Islam

Menurut islam memang tiada masalah untuk anda menghisap tetek pasangan anda sendiri. Ianya digalakkan terutama kalau ianya boleh mengeratkan hubungan antara suami dan isteri. Digalakkan untuk anda lakukan ini secara kerap terutama sebegai role play sebelum bersama. Ianya mengeratkan hubungan antara suami dan isteri dan pada masa yang sama membolehkan kedua-dua pihak merasa selesa dan puas.

Boleh cuba sendiri dengan isteri anda. Ini adalah antara tips yang baik untuk anda amalkan sendiri.

Read More

Lengkap Senarai Klinik Cucuk Vitamin C Seluruh Malaysia

Ramai yang mencari senarai klinik cucuk Vitamin C kerana tawaran yang diberikan terutama untuk menjadikan kulit anda bertambah cantik, putih berseri dan flawless. Harga rawatan pun tidaklah terlalu mahal dan boleh dikatakan sebagai mampu untuk dimiliki oleh semua orang, cuma ianya ada sedikit mahal daripada kalau anda mendapatkan pil vitamin C ini.

Apapun, pada kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting berkenaan dengan penjagaan kulit daripada vitamin C ini dan kesan yang anda akan tanggung kalau anda menggunakan kaedah rawata ini. Ya, ianya mempunyai kesan sampingan walaupun memang telah terbukti anda akan mendapat kulit yang cantik dan putih. Kami harap, anda dapat melihat dahulu dari segi pro dan kontra berkenaan dengan kesan kaedah ini dan harap anda membuat pertimbangan yang betul untuk produk ini.

Rawatan Terbaik

Sebelum kami berikan kepada anda senarai terkini klinik yang memberikan rawatan ini, adalah lebih baik untuk anda dapatkan kaedah rawatan yang lebih baik untuk mencantikkan kulit ataupun memutihkan kulit. Antara kaedah yang disarankan adalah pengambilan pil vitamin C ini yang merupakan alternatif terbaik selain daripada produk ataupun kaedah cucuk vitamin C ini.

Selain daripada itu juga, antara tips lain adalah dengan pengambilan ataupun teknik tradisional memutihkan dan mencantikkan kulit melalui kaedah natural. Penjagaan pemakanan yang berkesan pun salah satu daripada tips terbaik sebagai alternatif rawatan vitamin C ini.

Kesan Positif

Kaedah ini memang mempunyai kesan yang positif dan pada kami, anda akan mendapat keadaan kulit yang cantik dan gebu seperti yang anda inginkan. Berikut adalah antara kesan penggunaan vitamin C ini;

1 Mencantikkan Kulit

2 Menjadikan kulit lebih mudah dan berseri

3 Antibodi untuk melawan penyakit

Kajian mendapati yang Vitamin C mempunyai sifat antioksida yang tinggi. Dengan antioksia ini, ianya membantu menghasilkan kolagen yang penting untuk pertumbuhan kulit yang sihat. Oleh sebab itu, ianya kini menjadi semakin popular sebagai salah satu cara untuk mencantikkan kulit daripada kesan jerawat dan jeragat juga untuk mencerahkan kulit agar nampak lebih berseri dan lebih menyerlah.

Kesan Negatif

Ianya juga datang dengan kesan yang tidak baik dan sekaligus menjejaskan kesihatan anda. Antara kesan yang anda akan alami adalah;

1 Kerosakan Buah Pinggang
2 Kos Rawatan Hemodelisis Akibat Buah Pinggang
3 Kencing Manis akibat kemasukan Vitamin C yang tidak natural
4 Darah tinggi

Banyak lagi kerosakan lain yang boleh berlaku akibat daripada tindakan anda mengambil vitamin C ini. Ini adalah antara beberapa kesan yang anda perlu ambil kira kalau anda mengambil vitamin C ini.

Ini adalah antara kesan sampingan kaedah ini dan boleh lihat sendiri antara kesan sampingan lain yang berlaku. Memang banyak testimoni untuk vitamin C yang anda boleh dapatkan dan lihat di internet, tetapi, ianya datang dengan risiko yang anda perlu tanggung. Kalau betul anda ingin mendapatkan rawatan melalui kaedah ini, yang lebih penting adalah anda tahu risiko yang anda perlu tahu. Kalau tahu risiko yang bakal berlaku, tiada masalah untuk mencuba kaedah ini, mana tahu kulit anda akan jadi lebih putih dan gebu berseri.

Apapun, nak info lanjut berkenaan dengan kaedah ini, boleh ikuti post daripada saudara Rahman Baco di SINI. Memang ada senarai klinik yang ada yang anda boleh cuba, sebenarnya ianya adalah di pelbagai negeri daripada Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Kuala Lumpur, Terengganu juga Sabah dan Sarawak. Tetapi, oleh sebab ianya mempunyai beberapa risiko, adalah lebih baik untuk anda mendapatkan maklumat yang lebih terperinci berkenaan dengan cara ini.

Read More

3 Cara Minum Susu Kambing Sedap – No 2 Paling Enak

Susu kambing memang mempunyai khasiat yang tersendiri dan antara yang terbaik yang anda boleh dapatkan dengan khasiat yang berterusan. Sekarang ini, sukar untuk mendapatkan susu kambing fresh, kalau anda pun, memang kena ke ladang kambing dan perlu melakukan proses penstrilan. Selain daripada yang fresh, banyak lagi pilihan lain yang anda boleh dapatkan dengan meminum susu yang diproses untuk mengekalkan khasiat yang ada.

Kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting berkenaan dengan cara minum susu kambing ini sama ada ianya yang terbaik ataupun sebaliknya. Seterusnya terpulang kepada anda untuk buat pilihan untuk tentukan yang mana yang terbaik berdasarkan kepada apa yang anda mahukan.

Pilihan Yang Ada

#1 Fresh Dari Ladang

Cara minum yang pertama tentulah dengan meminum susu yang fresh dari kambing. Ini adalah antara yang kami galakkan untuk anda cuba sendiri sama ada berbaloi ataupun tidak. Kebanyakan doktor tidak menggalakkan cara ini kerana ianya kadangkala mendatangkan penyakit yang tidak diketahui. Adalah lebih baik untuk distrillkan terlebih dahulu sebelum meminum susu ini yang fresh dari ladang.

Anda boleh mendapatkan jenis yang ini di kedai-kedai terpilih dan selain daripada itu, anda boleh dapatkan di supermarket berdekatan. Tetapi tidak semua supermarket ada menjual jenis ini, memang kena tahu yang mana yang ada jual dan yang mana yang tidak menjual. Cara terbaik adalah dengan pergi ke ladang kambing berdekatan untuk dapatkan susu jenis ini.

#2 Susu Yang DiProses dan Jadi Serbuk

Antara pilihan lain adalah untuk mendapatkan susu yang diproses dan dijadikan serbuk. Sekarang ini, untuk jenis ini, memang terdapat banyak pilihan yang ada di pasaran dan daripada pelbagai jenama yang ada untuk anda pilih. Yang lebih penting daripada itu adalah, produk-produk ini selamat dan mendapat kelulusan daripada kementerian kesihatan Malaysia. Ianya adalah antara produk yang selamat dan berkualiti yang anda boleh dapatkan di pasaran pada harga yang terbaik dan berbaloi.

Antara pilihan jenama yang kami rekemen adalah Lazz, Wildan dan satu lagi Khalish. Susu ini adalah berasaskan kambing dan sangat sesuai untuk anda yang sedang merancang untuk mendapatkan anak serta ada banyak lagi khasiat lain yang bagus untuk anda amalkan. Juga, yang lebih menarik adalah, produk ini datang dengan pelbagai perisan yang pada masa yang sama, mengekalkan khasiat yang ada untuk susu tersebut. Antara pilihan yang ada dan kami rekemen anda untuk dapatkan yang ini.

#3 Untuk Bayi

Ada juga yang dirumus khas untuk bayi, khususnya yang baru lahir sehingga ke 6 tahun. Jenama yang popular untuk rumusan bayi berasaskan susu kambing adalah jenama Karihome. Ianya adalah jenama yang tidak asing lagi di Malaysia dan produk ini juga telahpun mendapat kelulusan daripada kementerian kesihatan Malaysia.

Untuk bayi yang mempunyai alahan dengan susu lembu, apa salahnya untuk mencuba produk ini. Ianya adalah antara produk yang terbaik yang anda boleh dapatkan pada harga yang berbaloi kalau di Lazada. Seterusnya, terpulang kepada anda untuk mendapatkan susu ini dan pilihlah sama ada ianya berbaloi atau sebaliknya.

Apapun, inilah 3 cara yang biasa untuk minum susu ini. Apapun, daripada yang fresh, kami lebih menggalakkan untuk anda mengamalkan yang serbuk kerana ianya telahpun diproses untuk membuang rasa hanyir dan tidak enak. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk anda amalkan bergantung kepada apa yang anda mahukan. Memang ramai yang amalkan produk ini untuk ikhtiar mendapat zuriat.

Read More

5 Cara Cepat Mengandung – Amalkan Langkah Ini Dan Lihat Hasilnya

Pasangan mana yang tak mahukan zuriat. Kalau ikutkan memang ramai yang nakkan zuriat atas pelbagai faktor antaranya adalah untuk menghiburkan dan menjadi penyeri di dalam rumah. Untuk itu, kali ini kami terpanggil untuk memberikan tips-tips penting berkenaan dengan cara cepat mengandung dan kalau boleh tu nak yang bunting pelamin terus.

Walaupun ada yang bunting pelamin, ada juga yang mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapat zuriat. Banyak faktor yang menjadikan perkara ini berlaku dan kali ini, kami ingin berikan kepada anda beberapa tips penting berkenaan dengan cara untuk buat anak dan cepat mengandungkan anak pertama anda.

Tips Untuk Cepat Mengandungkan Anak

#1 Jaga Diet Anda

Mahu ataupun tidak, memang faktor pemakanan adalah perkara yang dititik beratkan dalam penjagaan kesihatan. Kalau anda sedang merancang untuk hamil, antara yang perlu di ambil kira adalah berkaitan dengan penjagaan makanan anda. Kalau boleh elakkan daripada memakan makanan yang berlemak dan berminyak.

Apapun, khusus untuk penjagaan makanan, anda boleh lihat artikel INI yang menceritakan secara khusus berkenaan dengan aspek diet untuk cepat mengandungkan anak. Ada 7 tips yang merupakan perkongsian daripada saudara Nik yang pada saya sangat berbaloi untuk anda amalkan terutama yang sedang dalam proses untuk mengandungkan anak. Boleh amalkan tips yang ada dan jangan lupa untuk sentiasa berikhtiar dan berdoa agar dipermudahkan segala urusan.

#2 Elakkan 5 Perkara Ini

Kami ada sediakan 5 tips khusus berkenaan dengan 5 perkara yang anda perlu elakkan kalau anda mahu cepat hamil dan mengandung. Boleh cuba amalkan dahulu dan ianya adalah antara ikhtiar yang baik untuk mereka yang ingin cepat hamil. Kemudian lihat sama ada ianya benar-benar berkesan ataupun sebaliknya. Boleh lihat artikel tersebut di SINI.

#3 Jaga Berat Badan Anda

Berat badan adalah antara perkara yang dicadangkan oleh doktor-doktor pakar perbidanan kepada mereka yang merancang untuk hamil. Ianya lebih kritikal kepada yang perempuan daripada yang lelaki untuk memiliki berat badan yang sangat ideal. Amalkan senaman dan gaya hidup yang sihat adalah antara faktor penting untuk anda dapatkan berat badan yang sesuai.

Apabila berbicara berkenaan dengan berat badan, yang penting adalah penjagaan Body Mass Index ataupun BMI. Untuk itu, anda perlu tahu berat badan anda dan kami sarankan yang ini untuk anda lihat berapakah berat badan anda. Kalau alat penimbang yang ini pula anda boleh kira sekali kandungan lemak yang anda ada. Nak yang mana, terpulang kepada anda, paling kurang pun, memang kena ada 1 alat ini di dalam rumah.

#4 Lakukan Hubungan Dengan Kerap

Ianya penting terutama kalau anda sedang merancang yang terbaik untuk anak anda. Kekerapan melakukan hubungan merupakan antara faktor yang penting dalam hubungan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. Lagilah kena kerap lakukan perhubungan sebagai cara cepat mengandung selepas haid ataupun period. Dengan itu, lebih banyak kebarangkalian anda untuk mendapatkan anak.

#5 Jumpa Pakar

Kalau misalkata lepas anda mencuba selama setahun ataupun selepas setahun perkahwinan masih belum mendapat zuriat, memang disarankan untuk berjumpa dengan doktor pakar bagi membincagkan masalah ini. Sama ada masalah ini daripada yang perempuan ataupun yang lelaki, boleh tentukan dari situ. Ataupun boleh cuba pelbagai kaedah yang disarankan oleh doktor.

Inilah antara beberapa tips penting untuk cara cepat dan pantas mengandung anak. Boleh cuba sendiri dan yang penting sekali, kena sentiasa berikhtiar untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Read More

Cara Cepat Hamil Selepas Haid – Elakkan 5 Perkara Ini

Antara waktu subur adalah waktu selepas habis haid. Terutama pada hari yang ke 14 dan 15 dan waktu ini adalah waktu subur seseorang wanita. Cara cepat hamil selepas haid adalah dengan mengajak pasangan anda untuk bersama pada waktu ini. Dengan itu, lebih mudah dan kebarangkalian untuk hamil pun tinggi.

Pada kali ini, kami nak sekali lagi berkongsi berkenaan dengan perkara yang anda perlu elak tertuama kalau anda sedang merancang untuk hamil. Berikut adalah 5 perkara yang anda perlu elakkan daripada anda buat kalau memang serious merancang untuk hamil. Harapnya, dengan itu, lebih mudah untuk anda mendapatkan anak pertama, kedua dan seterusnya. Memang ikhtiar itu satu perkara yang penting dan memerlukan kesungguhan.

Pada akhir artikel ini kami akan kongsikan 7 diet yang sesuai untuk hamil. Boleh tengok dahulu apa yang patut anda lakukan untuk hamil.

5 Perkara Yang Anda Perlu Elak

#1 Elakkan memakan fastfood. Fastfood memang mengandungi kandungan garam yang tinggi dan memang boleh menyebabkan kepada berlakunya masalah ketidaksuburan. Waktu dalam merancang ini, kalau boleh cuba memakan makanan yang sihat dan kalau boleh, makanan yang dimasak dirumah.

#2 Elakkan untuk anda mengambil produk yang berasaskan kepada pati ikan haruan dan pati gamat. Pati ini sangat sesuai untuk mereka yang selepas waktu melahirkan anak terutama untuk cepat sembuh. Fungsi super healing yang ada pada pati ini akan sedikti sebanyak menyebabkan bahagian dalam perut melekat dan menyebabkan kesusahan ketika bersalin nanti. Kalau boleh elakkan ketika dalam masih merancang dan ketika mengandung.

#3 Elakkan Durian kerana ianya boleh menyebabkan kandungan gula dalam darag yang tinggi. Boleh kalau rasa mengidam tu, tetapi jangan makan terlalu banyak, makan seulas atau 2 ulas sahaja. Lepas tu minum air banyak-banyak untuk elakkan daripada perkara yang tidak diingini.

#4 Elakkan Meminum Soya, soya memang boleh mencantikkan kulit anak yang bakal lahir nanti tetapi biasanya akan timbul masalah lain pula. Apakah masalahnya? Ianya adalah berkaitan dengan kulit, biasanya masalah kulit sensatif yang teruk. Kalau boleh elakkan soya semasa mengandungkan anak ataupun semasa dalam proses merancang. Lagipun, banyak lagi pilihan minuman lain yang ada kan.

#5 Elakkan Makan Ayam Yang Dicucuk. Ya, yang ini agak sukar sedikit kerana kami sendiri pun makan ayam cucuk agak banyak. Terutama kalau makan diluar. Kalau boleh, makan ikan atau daging untuk kesihatan yang berpanjangan. Cara lain adalah, beli ayam organik yang banyak dijual sekarang ini ataupun satu lagi alternatif adalah dengan beli je ayam kampung. Banyak pilihan sekarang ini dan boleh telefon yang berdekatan dengan anda. Ayam organik pun sudah memasuki pasaran Malaysia dan mendapat tempat yang baik.

Tidak habis setakat di sini, ini adalah perkara yang anda perlu elakkan, tetapi apa yang anda perlu lakukan pula selepas ini? Jaga pemakanan anda. Memang kena jaga dengan baik, untuk itu, boleh ke SINI untuk 7 tips penjagaan makana untuk cepat hamil. Harap ianya sedikit sebanyak membantu anda untuk cepat.

Apapun, kita hanya berusaha dan merancang, yang menentukan sama ada ini adalah cara mudah hamil ataupun tidak itu bukan kita. Sebagai seorang Islam, ikhtiar itu penting dan akhir sekali kita serahkan kepada yang maha kuasa untuk segalanya. Apapun, agar semuanya baik-baik sahaja. Untuk anda yang sedang merancang, saya sangat rekemen alat ini bagi membantu untuk anda memeriksa sama ada anda hamil ataupun tidak.

 

Read More