3 Tips Mudah Hilangkan Parut Jerawat

Kali ini saya nak berkongsi beberapa tips mudah untuk hilangkan parut jerawat. Nak hilangkan jerawat pun dah satu kerja, bila jerawat dah hilang pulak tu, tinggal pulak bekas yang ada dan yang lagi susah nak hilang. Habis muka tak dapat nak flawless macam artis dalam TV ni.

Jadi, kali ini, saya nak share beberapa tips untuk menghilangkan parut akibat dari jerawat yang efektif dan berkesan. Tips ini sangat penting terutama kalau anda memang serious untuk menjaga penampilan anda. Kalau ada tips yang bagus, memang tidak sahal untuk saya kongsikan kepada anda agar ianya membawa kepada banyak perubahan terutama yang berkaitan dengan penampilan anda agar lebih menarik dan cantik.

azanis-scar-serum-testimoni-4

Apa Tips Untuk Bersihkan Parut Daripada Jerawat?

Kalau nak buang parut jerawat secara konsisten agar penampilan nampak lebih menarik dan cantik, memang tidak lain selain daripada anda menggunakan beberapa produk yang saya nak rekemen pada kali ini. Kalau nak ikutkan, banyak produk kecantikan yang direka khusus untuk penampilan dan kecantikan wajah. Tetapi, tak banyak yang ada untuk buang parut di muka termasuklah bekas-bekas pimples. Untuk itu, saya paling rekemen kalau anda dapatkan produk Azanis Scar Serum di pasaran. Review lengkap berkenaan dengan produk Azanis ini anda boleh baca di SINI. Saya cadangkan anda baca dahulu full review daripada kami untuk produk ini. Saya tulis secara pro dan kontra untuk produk ini.

azanis-scar-serum

Kalau nak buat pembelian untuk dapatkan produk ini tidaklah susah. Untuk membuat pembelian saya cadangkan penjual INI. Ianya adalah penjual yang menjual barangan kecantikan terbaik di Lazada. Ya, pembelian di Lazada sangatlah berbaloi dan anda hanya order, barangan yang anda order akan terus sampai ke rumah. Menarik bukan.

Gunakan Aloe Vera Secara Konsisten

Aloe Vera merupakan satu produk terbaik yang memang digunakan untuk kulit yang cantik dan gebu. Ianya memang produk semula jadi yang berkesan dan menjadi petua sejak zaman berzaman untuk mencantikkan wajah. Kalau yang tinggal di kampung mungkin tiada masalah untuk dapatkan produk ini, tetapi kalau yang tinggal di bandar, memang kena ambil inisiatif untuk dapatkan Aloe Vera. Cara guna Aloe Vera ini, cuma sapukan lendir di muka secara konsisten dan lihatlah hasilnya.

Ataupun anda boleh dapatkan ekstrak Aloe Vera di SINI. Tetapi kalau untuk parut jerawat dan parut luka, saya lebih galakkan untuk anda dapatkan Azanis Scara Serum kerana ianya memang direka khas untuk mengembalikan dan mengatasi masalah parut.

Gunakan Kulit Kayu Manis dan Bedak Sejuk

Bedak sejuk dan kulit kayu manis adalah antara alat yang baik terutama kalau nak hilangkan bekas jerawat secara konsisten. Caranya adalah sediakan 2 batang kayu manis dan tumbuk sehigga lumat. Lepas tumbuk tu, campurkan dengan bedak sejuk untuk dapatkan kesan yang lebih baik. Jangan lupa campurkan dengan air untuk lekapkan dimuka. Pakai bedak sejuk macam biasa je. Cuba buat secara konsisten selama sebulan dan insyaAllah anda akan lihat hasilnya.

Tips Untuk Buang Bekas Jerawat

Sebenarnya ada banyak lagi cara yang terbaik untuk buang pimples ataupun jeragat secara konsisten. Sama ada untuk gunakan petua tradisional ataupun bahan yang memang direka untuk menghilangkan parut ini. Semua anda boleh lakukan dan terpulang kepada anda untuk gunakan teknik yang mana. Bagi saya, lebih mudah untuk gunakan bahan yang memang direka untuk membuang parut seperti produk Azanis ini.

Apapun terpulang kepada anda, yang paling penting adalah bekas daripada jerawat anda hilang dan anda dapat penampilan yang anda inginkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *