Cara Menambah Nafsu Makan Anak Usia 1 Tahun

Kali ini kami nak share beberapa cara menambah nafsu makan anak yang berumur 1 tahun dan juga kanak-kanak. Memang kanak-kanak ini mempunyai masalah selera makan akibat terlalu aktif bermain dan bersukan. Pada mereka, inilah masanya untuk bermain dan tidak berapa mahu untuk makan.

Kami terpanggil untuk menulis artikel ini dan berdasarkan kepada pengalaman kami dalam membangkitkan selera makan anak saya. Harap, tips ini membantu ibu-ibu yang mengalami masalah yang pernah kami lalui satu ketika dulu. Juga, boleh kongsikan artikel ini kepada mereka yang mengalami masalah yang sama.

Tips Tambah Selera Makan Anak Yang Efektif

Apa yang kami lakukan hanyalah memberikan makanan tambahan kepada anak perempuan saya. Cuma kena berikan secara konsisten biasanya sehari sekali sahaja. Nak tahu apa yang kami berikan? Kami hanya berikan makanan tambahan Jus Caliph kepada anak kami.

>>Boleh tengok harga di SINI<<

Ianya memang sesuai untuk perkembangan otak dan antara kesan lain adalah, nampak berselera kalau makan tu. Siap mintak nak makan buah, nasi pun satu mangkuk habis dia makan seorang. Kadang-kadang memang nampak cepat lapar dan cepat sahaja habis makanan yang dimakan tu. Apapun, alhamudlullah la jugak.

Untuk pengetahuan, kami beli sahaja barangan Caliph ini di Lazada. Murah dan mudah kerana ianya dihantar ke rumah selepas membuat pembelian. Tak perlu ke kedai berdekatan. Barangan yang diberikan pun original dan pada harga yang rendah sikit daripada harga pasaran. Memang berbaloi.

Suplimen Untuk Sihat dan Bertenaga

Produk ini memang untuk menyihatkan badan dan menambah tenaga. Anda boleh cuba dulu untuk menambah selera makan anak. Satu lagi cara adalah dengan memberikan permainan kepada anak anda supaya kekal aktif. Apabila bermain, anak anda akan cepat lapar dan dari situ, boleh berikan makanan kepada anak anda.

Antara mainan yang kami rekemen untuk anda dapatkan adalah mainan indoor ini. Ianya membolehkan anak anda terus aktif dirumah dan mengelak daripada memainkan gadjet yang ada. Lagi bagus kalau elak anak daripada bermain gadjet. Mainan yang membolehkan anak anda menggelongsor pun adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh gunakan. Satu lagi adalah mainan dalam bentuk role play seperti mainan masak-masak ataupun mainan yang membolehkan anak anda berlakon. Contohnya sebagai doktor dan lain-lain lagi. Ianya adalah antara mainan yang bagus untuk anak anda bermain, dan bila lapar, bolehlah memakan makanan yang telah anda sediakan.

Testimoni Produk ini

Selain daripada untuk menambah selera makan, ada lagi fungsi lain produk ini seperti untuk kecergasan IQ dan lain-lain. Saya ada buat artikel khusus berkenaan dengan info ini di SINI.

Produk ini juga sesuai untuk mereka yang berumur 1 tahun dan yang menjadi kanak-kanak. Apapun, boleh cuba sendiri dahulu untuk tahu sama ada produk ini benar-benar berkesan ataupun sebaliknya. Yang pasti, anda tidak akan menyesal menggunakan produk ini, apapun boleh cuba dahulu untuk tahu ianya berkesan atau sebaliknya.

Inilah antara tips yang saya gunakan sendiri dalam memberi anak saya untuk tambah selera makan mereka. Ianya bagus untuk saya dan kalau ianya bagus untuk anda, apa salahnya untuk anda gunakan dan amalkan tips yang diberikan. Jangan lupa untuk simpan ditempat yang sejuk untuk tahan lebih lama.

Leave a Reply