3 Cara Minum Susu Kambing Sedap – No 2 Paling Enak

Susu kambing memang mempunyai khasiat yang tersendiri dan antara yang terbaik yang anda boleh dapatkan dengan khasiat yang berterusan. Sekarang ini, sukar untuk mendapatkan susu kambing fresh, kalau anda pun, memang kena ke ladang kambing dan perlu melakukan proses penstrilan. Selain daripada yang fresh, banyak lagi pilihan lain yang anda boleh dapatkan dengan meminum susu yang diproses untuk mengekalkan khasiat yang ada.

Kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting berkenaan dengan cara minum susu kambing ini sama ada ianya yang terbaik ataupun sebaliknya. Seterusnya terpulang kepada anda untuk buat pilihan untuk tentukan yang mana yang terbaik berdasarkan kepada apa yang anda mahukan.

Pilihan Yang Ada

#1 Fresh Dari Ladang

Cara minum yang pertama tentulah dengan meminum susu yang fresh dari kambing. Ini adalah antara yang kami galakkan untuk anda cuba sendiri sama ada berbaloi ataupun tidak. Kebanyakan doktor tidak menggalakkan cara ini kerana ianya kadangkala mendatangkan penyakit yang tidak diketahui. Adalah lebih baik untuk distrillkan terlebih dahulu sebelum meminum susu ini yang fresh dari ladang.

Anda boleh mendapatkan jenis yang ini di kedai-kedai terpilih dan selain daripada itu, anda boleh dapatkan di supermarket berdekatan. Tetapi tidak semua supermarket ada menjual jenis ini, memang kena tahu yang mana yang ada jual dan yang mana yang tidak menjual. Cara terbaik adalah dengan pergi ke ladang kambing berdekatan untuk dapatkan susu jenis ini.

#2 Susu Yang DiProses dan Jadi Serbuk

Antara pilihan lain adalah untuk mendapatkan susu yang diproses dan dijadikan serbuk. Sekarang ini, untuk jenis ini, memang terdapat banyak pilihan yang ada di pasaran dan daripada pelbagai jenama yang ada untuk anda pilih. Yang lebih penting daripada itu adalah, produk-produk ini selamat dan mendapat kelulusan daripada kementerian kesihatan Malaysia. Ianya adalah antara produk yang selamat dan berkualiti yang anda boleh dapatkan di pasaran pada harga yang terbaik dan berbaloi.

Antara pilihan jenama yang kami rekemen adalah Lazz, Wildan dan satu lagi Khalish. Susu ini adalah berasaskan kambing dan sangat sesuai untuk anda yang sedang merancang untuk mendapatkan anak serta ada banyak lagi khasiat lain yang bagus untuk anda amalkan. Juga, yang lebih menarik adalah, produk ini datang dengan pelbagai perisan yang pada masa yang sama, mengekalkan khasiat yang ada untuk susu tersebut. Antara pilihan yang ada dan kami rekemen anda untuk dapatkan yang ini.

#3 Untuk Bayi

Ada juga yang dirumus khas untuk bayi, khususnya yang baru lahir sehingga ke 6 tahun. Jenama yang popular untuk rumusan bayi berasaskan susu kambing adalah jenama Karihome. Ianya adalah jenama yang tidak asing lagi di Malaysia dan produk ini juga telahpun mendapat kelulusan daripada kementerian kesihatan Malaysia.

Untuk bayi yang mempunyai alahan dengan susu lembu, apa salahnya untuk mencuba produk ini. Ianya adalah antara produk yang terbaik yang anda boleh dapatkan pada harga yang berbaloi kalau di Lazada. Seterusnya, terpulang kepada anda untuk mendapatkan susu ini dan pilihlah sama ada ianya berbaloi atau sebaliknya.

Apapun, inilah 3 cara yang biasa untuk minum susu ini. Apapun, daripada yang fresh, kami lebih menggalakkan untuk anda mengamalkan yang serbuk kerana ianya telahpun diproses untuk membuang rasa hanyir dan tidak enak. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk anda amalkan bergantung kepada apa yang anda mahukan. Memang ramai yang amalkan produk ini untuk ikhtiar mendapat zuriat.

Leave a Reply