2 Pilihan Harga Susu Isomil Soya Murah

Ramai yang mencari alternatif susu ibu walaupun susu ibu adalah pilihan terbaik untuk anak anda. Memang doktor menyarankan anda menggunakan susu ibu tetapi tidak semua orang mampu untuk memberikannya kepada anak mereka. Ianya terjadi kepada saya sendiri di mana saya tidak dapat memberikan kepada anak saya hanya untuk 4 bulan. Selepas 4 bulan, terus tidak dapat memberikan susu kepada anak. Walaupun sedih kerana tidak dapat nak breastfeed, kenalah cari alternatif lain untuk diberikan kepada anak.

Antara pilihan yang ada adalah untuk mendapatkan susu formula. Antara pilihan yang biasa adalah susu berasaskan lembu dan susu kambing untuk bayi. Selain daripada 2 jenis ini juga, anda boleh memilih satu lagi susu yang berasaskan soya untuk anak anda. Daripada situ anda dapat tahu yang mana yang bersesuaian dengan keperluan anak anda. Terutama sekali kalau anak anda alahan susu kambing ataupun dah mencuba pelbagai jenis susu lembu. Alternatif lain adalah susu soya yang anda boleh gunakan untuk sebaiknya.

Isomil – Susu Formula Berasaskan Soya Terbaik

Isomil adalah pilihan terbaik kepada anda yang mencari susu untuk anak anda, terutama bila sudah mencuba banyak jenama tetapi masih tak jumpa jenama yang bersesuaian dengan anak anda. Boleh cuba dapatkan jenama ini di pasaran. Harga susu Isomil pun tidaklah terlalu mahal dan boleh dikatakan antara pilihan yang baik untuk susu formula. Ada banyak pilihan untuk harga susu Isomil ini di pasaran. Yang pertama adalah Isomil soya 0 hingga 12 bulan.

Formulasi terbaik untuk susu yang menyamai atau hampir serupa dengan breastfeed. Boleh KLIK Sini untuk mendapatkan harga terkini di pasaran.

Anda boleh tengok beberapa pilihan lain yang terdapat di Lazada di sini. Banyak pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang anda mahukan. Boleh tengok apa yang anda boleh dapatkan di SINI.

Kenapa Beli Secara Online

Kenapa nak dapatkan ini secara online sedangkan ada banyak supermarket dan kedai baby yang menjual susu ini? Ianya adalah kerana tidak semua kedai ada menjual susu ini dan kerana fungsinya yang unik dan berasaskan soya, permintaan untuk produk yang berasaskan soya pun tidaklah terlalu ketara. Jadi, boleh dikatakan yang tidak semua kedai ada menjual produk ini. Pilihan terbaik adalah untuk anda lihat apa yang ditawarkan di Lazada

Mudah dan cepat kerana anda hanya membuat pembelian secara online sahaja dan barangan yang anda beli pun akan diposkan dalam masa terdekat. Cepat dan pantas serta memudahkan urusan anda. Selain daripada itu juga, anda dapat membuat pilihan daripada pelbagai jenis barangan lain termasuklah barangan baby seperti katil, tilam dan lain-lain lagi.

Satu lagi faktor adalah anda dapat melihat komen daripada bekas pembeli yang telah membeli produk yang ada di Lazada. Dari situ anda dapat tentukan sendiri sama ada produk ini benar-benar berkesan ataupun sebaliknya. Review yang ditulis juga jujur dan boleh dipercayai. Untuk saya, saya sendiri jadikan review yang tertulis sebagai salah satu faktor sebelum membuat sebarangan pembelian. Review OK, terus buat tempahan.

Soya Untuk Alahan Susu

Kandungan dalam susu isomil soya ini memang berguna untuk merawat alahan susu atau biasanya direkemen kepada anak-anak yang sembelit dan muntah. Sangat kami rekemen jika anak anda mempunyai masalah yang sama.

Apapun tentukan sendiri dan jika anda tidak mahu jenama ini, jangan risau kerana ada banyak lagi pilihan lain yang anda boleh pilih. Buat pilihan yang terbaik berdasarkan kepada keperluan anak anda.

Read More

3 Pilihan Harga Susu Similac

Sekarang ini ibu bapa mudah untuk mendapatkan susu formula untuk bayi mereka kerana sudah ada banyak jenama yang ada di pasaran. Antara jenama yang sering menjadi sebutan adalah jenama dan harga susu Similac ini kerana ianya adalah antara yang telah berada lama di Malaysia.

Antara sebab perlu menggunkan susu baru adalah kerana tidak semua mama mampu menyusukan anak mereka sehingga ke umur 2 tahun. Kenapa 2 tahun? Kerana ada banyak kajian dan dalam Al Quran pun menyarankan untuk menyusukan anak sehingga ke umur 2 tahun. Disebabkan kekeringan susu, sus formula adalah antara pilihan ataupun alternatif terbaik untuk susu berkualiti. Tapi perlu diingat, susu ibu tetap yang terbaik untuk anak anda, gunakan susu formula jika tiada cara lain yang anda boleh lakukan untuk memberikan susu ibu.

Pilihan Daripada Jenama Similac

Kalau anda nak mencari susu, jenama ini adalah antara yang kami cadangkan untuk anda dapatkan di pasaran. Antara manfaat kandungan susu Similac ini adalah ianya dirumus khas untuk menyamai nutrisi susu ibu walaupun tidak betul-betul sama, tetapi, ianya adalah antara pilihan terbaik untuk anda. Selain itu juga, susu similac untuk bayi baru lahir dan antara pilihan yang terbaik di pasaran. Untuk memudahkan anda, berikut adalah antara pilihan yang anda boleh dapatkan jika anda mencari susu ini;

1 Pilihan Similac Murah – KLIK Untuk Info Lanjut

2 Pelbagai Pilihan lain jenama Similac – Harga Diskaun Terbaik

Memang satu pilihan yang baik dan berkualiti dan tidak terhad kepada jenama ini, anda masih boleh mendapatkan pilihan susu lain. Ini adalah antara pilihan terbaik untuk susu ini. Lagipun tidak terhad kepada jenama ini, ada banyak lagi jenama lain yang bagus yang anda boleh dapatkan.

Kenapa Beli Online?

Kalau anda memang menjadi jenama Similac ini, tidak semua supermarket dan kedai ada jual jenama ini. Mengikut pengalaman saya, hanya ada kedai-kedai tertentu sahaja yang menjual susu ini di pasaran sekarang. Untuk pilihan yang lebih murah dan mudah serta menjimatkan masa anda, pilihan yang ada secara online adalah antara apa yang anda boleh dapatkan.

Untuk Bayi Tidak Sembelit

Antara pilihan yang ada adalah untuk anda dapatkan susu ini agar tidak sembelit. Sudah tiba masanya kalau anak anda mempunyai alahat susu atau sembelit, menukar susu adalah antara pilihan yang ada dan pilihan yang terbaik yang anda boleh pilih dan dapatkan. Selain daripada sembelit, masalah muntah adalah perkara ataupun simptom yang anda perlu lakukan untuk menukar susu jika sekarang anda menggunakan susu formula.

Memang banyak pilihan yang ada tetapi tidak salah kalau anda mencuba jenama ini kerana ianya adalah antara pilihan terbaik untuk susu berkualiti dan hampir menyamai susu ibu. Cuba dulu untuk tahu sama ada ianya serasi ataupun sebaliknya.

Antara pilihan lain adalah untuk anda mencuba susu Karihome INI. Ianya adalah jenama yang berasaskan kambing yang diformulasi untuk perkembangan bayi yang sihat. Mana tahu kalau-kalau anak anda lebih serasi dengan produk berasaskan kambing berbanding dengan produk yang berasaskan lembu.

Pilih Kualiti

Kualiti adalah faktor terpenting dalam pemilihan jenama untuk anak anda dan kami yakin Similac adalah antara yang anda patut cuba dahulu untuk tahu keberkesanannya. Apapun pilihan di tangan anda untuk dapatkan jenama terbaik yang anda mahukan.

Read More

Review Susu Mamil & Harga Terkini

Saya pernah menghadapi masalah bayi yang tidak berak dan kadangkala bayi yang susah nak berak. Ianya terjadi kepada anak sendiri terutamanya kepada bayi yang baru lahir dan penting untuk menukar susu berdasarkan kepada jenama yang serasi. Untuk tukar susu yang sesuai ini, memang kana cuba jaya, maksudnya cuba sahaja jenama susu yang ada di pasaran dan kalau masalah yang sama masih berulang, tukar sahaja susu lain. Setelah mencuba banyak jenis pilihan lain, Mamil adalah yang serasi dengan anak saya.

Banyak pilihan yang ada di pasaran sekarang ini terutama untuk pilihan jenama susu formula untuk bayi. Kalau anda mencari harga susu Mamil, ini adalah antara piliahn terbaik yang ada dan terdapat di pasaran. Kalau susah untuk anda cari, anda boleh dapatkan di tempat yang kami rekemen untuk anda dapatkan di pasaran.

Pilihan Yang Ada Untuk Anda Cuba

Memang tidak dinafikan yang sekarang ini ada banyak pilihan Susu Mamil yang terdapat di pasaran. Anda boleh dapatkan di shopping mall ataupun di kedai-kedai baby yang berdekatan dengan rumah anda. Tetapi pada kali ini, kami nak rekemen beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang ini.

Antara pilihan lain adalah untuk anda dapatkan secara online sahaja. Pilihan secara online adalah antara pilihan yang anda boleh cuba untuk dapatkan. Lagi satu anda boleh membandingkan harga yang ada secara online dengan harga yang ada di kedai-kedai yang anda biasa beli. Lagipun, harga yang ditawarkan pun adalah antara yang terbaik untuk anda lihat.

Untuk memudahkan anda, berikut adalah antara pilihan Susu Mamil untuk anda pilih;

1 Step 3 – Pilihan Termurah

2 Step 4 – KLIK untuk harga terkini

3 Pilihan Terbaik Mamil di Lazada – KLIK Untuk Harga Terkini

Ada banyak lagi pilihan lain yang anda boleh pilih. Terutama kalau anak anda mempunyai masalah tidak serasi dengan susu. Kami paling rekemen untuk anda cuba dulu jenama Mamil ini kerana anak saya serasi dengan jenama ini. Tetapi, perlu diingat yang tidak semestinya anak saya serasi dengan jenama ini tetapi anak anda akan serasi juga. Jadi, kena cuba beberapa jenama yang sesuai untuk anak anda.

Lagi satu, apa yang menarik apabila membeli secara online adalah, anda boleh memilih pelbagai jenis jenama yang ada di pasaran pada harga yang terbaik. Ya, boleh memilih daripada susu lembu kepada susu kambing untuk bayi. Juga palbagai jenama yang anda boleh dapatkan semua pada satu lama. Anda beli sahaja, barangan yang anda mahukan akan terus sampai ke rumah dengan cepat dan selamat.

Boleh tengok video di bawah berkenaan dengan review produk terbaik ini, pasti menarik

Pilihan Berkualiti Dan Terbaik

Susu Mamil ini adalah daripada jenama Dumex dan yang menarik adalah, ianya adalah jenama yang telah berada lama di Malaysia dan sesuai dengan pasaran tempatan. Ianya memang direka khas berdasarkan kepada susu lembu. Yang lebih menarik, seperti jenama lain, ianya dirumus berdasarkan kepada tahap daripada susu formula untuk bayi kepada umur 1 tahun dan lain-lain lagi. Anda beli berdasarkan kepada umur bayi anda.

Apapun, buatlah pilihan berdasarkan kepada apa yang anda mahukan. Kalau memang bayi anda mempunyai masalah dengan susu, boleh cuba dahulu susu ini dan lihat dulu kesannya. Kalau anda lihat di Lazada, beli sahaja beberapa jenis susu yang ada secara online dan lihat sendiri hasilnya. Yang paling penting adalah yang mana yang paling sesuai untuk bayi anda.

Read More

Cerita Hisap Puting Tetek Isteri Sedap Ke

Sebenarnya boleh ke hisap puting tetek isteri ni? Kalau anda merupakan seorang suami yang sah memang tiada masalah untuk hisap puting tetek isteri. Lagipun memang ianya boleh merangsang isteri dan sebagai salah satu tole play sebelum ke langkah yang seterusnya.

Kali ini saya nak menceritakan kisah berkenaan dengan dengan tips untuk hisap dan ramas tetek isteri sendiri agar lebih segar dan sedap. Terutama kalau isteri anda sedang dalam proses berpantang dan bengkak susu, masa tu memang suami kena memainkan peranan untuk mengeluarkan susu, kalau tidak, nanti akan bengkak dan menyakitkan.

Isteri Baru Lepas Berpantang

Nabila baru lepas melahirkan anak dan sedang dalam proses berpantang. Mujur dah buat checklist siap-siap sebelum melahirkan anak, dah tahu la apa nak buat. Terutama sekali kalau sembelit dan komplikasi yang lain selepas melahirkan anak. Memang memerlukan penjagaan yang rapi. Suami pun banyak membantu.

Walaupun sudah ada pam susu, tetapi tetap masalah yang sama berulang iaitu bengkak susu. Nabila ni memang banyak susu dan tanpa gunakan supplimen(link) pun memang susu ada banyak sampai bengkak jadinya. Jadi awal-awal tu memang kena mintak tolong dari suaminya Hakim untuk hisap puting tetek sampai keluar susu.

Disebabkan Hakim dah biasa buat, jadi memang tiada masalah untuk hakim menolong isterinya untuk menghisap dan menyedut susu. Caranya adalah mulakan dengan menjilat puting dan teruskan menjilat sehingga terangsang. Ini untuk mengurangkan kesakitan akibat daripada bengkak susu.

#2 Jilat sehingga 30 minit dan bila dah mula mengerang tu, “sedap.. Sedap..” boleh mulakan untuk menghisap susu pula. Mulakan dengan menghisap sehingga susu terkeluar. Ianya penting untuk mengelak daripada isteri mengalami kesakitan. Hisap sehingga bengkak susu mulai hilang. Cara ini akan sedikit sebanyak membantu isteri anda daripada mengalami bengkak susu yang teruk. Disebabkan dalam pantang, tak bolehlah nak melebih-lebih ye, cuma setakat main hisap-hisap tetek tu bolehlah.

#3 Satu cara lagi adalah ramas tetek isteri untuk mengurankan kesakitan semasa bengkak susu. Tidak hanya bengkak susu sahaja, anda boleh meramas tetek isteri pada bila-bila masa terutama semasa ingin bersama ataupun ingin tidur. Kalau nak meramas tetek awek tu, elakkanlah, baik kahwin sahaja dulu sebelum anda pergi ke langkah yang seterusnya. Tips untuk ramas, ramas perlahan-lahan sambil membuat hisapan agar isteri selesa dengan cara dan teknik yang anda lakukan. Akhirnya, ianya akan memberikan nikmat yang tidak terhingga kepada kedua-dua belah pihak.

Hisap Puting Pasangan Sendiri Menurut Islam

Menurut islam memang tiada masalah untuk anda menghisap tetek pasangan anda sendiri. Ianya digalakkan terutama kalau ianya boleh mengeratkan hubungan antara suami dan isteri. Digalakkan untuk anda lakukan ini secara kerap terutama sebegai role play sebelum bersama. Ianya mengeratkan hubungan antara suami dan isteri dan pada masa yang sama membolehkan kedua-dua pihak merasa selesa dan puas.

Boleh cuba sendiri dengan isteri anda. Ini adalah antara tips yang baik untuk anda amalkan sendiri.

Read More

4 Langkah Cara Menyimpan Susu Ibu

Kali ini, kami ingin berikan beberapa tips berkenaan dengan cara menyimpan susu ibu. Kepada ibu-ibu muda yang tiada pengalaman ataupun yang inginkan cara terbaik untuk menyimpan susu, anda datang ke tempat yang betul kerana pada kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting kepada anda untuk menyimpan susu ibu.

Ikuti beberapa langkah ini untuk anda menyimpan susu ibu dengan selamat. Harap, dengan adanya tips ini membolehkan anda untuk menyimpan stok susu di rumah anda.

Apa yang anda perlukan untuk menyimpan stok susu ini

Sebelum pergi lebih jauh untuk kami berikan beberapa tips penting untuk bagaimana menyimpan susu ibu ini. Terlebih dahulu, anda perlu sediakan apa yang anda perlukan untuk menyimpan susu ini. Berikut adalah beberapa senarai yang anda perlu anda.

#1 Pam Susu – Macam mana kalau anda nak simpan susu kalau tidak perlu dipam terlebih dahulu? Ada banyak pilihan pam susu sekarang ini dan ini adalah antara yang terbaik. KLIK SINI untuk pilihan pam susu terbaik,

#2 Peti Ais – Kalau dah ada peti ais memang tidak perlu beli yang baru, tapi kalau anda nak lihat beberapa jenama peti ais 2 pintu murah, memang boleh cuba dapatkan di SINI.

#3 Botol Simpanan – Anda perlukan botol simpanan yang proper yang memang direka khas untuk menyimpan susu. Ada banyak pilihan botol simpanan sekarang ini yang anda boleh pilih dengan harga yang murah dan terbaik. Boleh tengok sini untuk info lanjut.

#4 Pemanas Botol – Pemanas botol ini memang diperlukan terutama untuk memanaskan botol yang telah beku. Pemanas ini akan set pada suhu 40’C sehingga susu betul-betul cair pada suhu tersebut. Dengan erti kata lain, anda dapat mengawal suhu ketika pemanasan susu tersebut. Berbanding dengan kalau anda menggunakan air panas, anda langsung tidak dapat mengawal susu dan ini menyebabkan khasiat susu itu boleh hilang kerana tidak dipanaskan dengan suhu yang sepatutnya. Boleh ke SINI Untuk dapatkan Pemanas Botol pada harga diskaun.

#5 Beg Simpanan Susu – Penting beg ini terutamanya untuk menyimpan susu yang telah anda sejukkan di rumah untuk dibawa ke pejabat. Ataupun pam susu ketika di pejabat dan bawa ke rumah. Dengan adanya beg simpanan ini, ianya membolehkan anda untuk mendapatkan susu optimum dan penyimpanan susu pun menjadi lebih baik.

Inilah antara beberapa item yang anda perlukan untuk menyimpan susu ibu dengan lebih selamat. Kalau ada semua lebih bagus, kalau tiada tu, boleh cuba dapatkan satu di pasaran.

Teknik dan tips menyimpan susu ibu

#1 Simpan ikut kuantiti yang bayi minum

Kalau bayi anda minum susu hanya 5 ounce, cuba simpan hanya 5 ounce sahaja untuk setiap botol. Ini akan memudahkan untuk simpan di kemudian hari.

#2 Simpan dengan label yang betul. Yang paling penting sekali adalah tarikh anda mula bekukan susu. Jangan bekukan terlalu lama dan gunakan semua.

#3 Simpan susu yang telah diperah di dalam freezer yang beku. Lebih mudah kalau gunakan freezer yang mempunyai 2 pintu. Ianya akan mempercepatkan proses pembekuan susu berbanding dengan peti ais satu pintu.

#4 Anda boleh panaskan susu yang anda buat dengan air panas ataupun, yang terbaik adalah dengan botol pemanas khas. Anda boleh mengawal suhu botol tersebut dengan pemanas khas ini. Ini secara tidak langsung memberikan anda mengawal khasiat susu pada kadar yang optimum.

Inilah serba sedikit 4 cara menyimpan susu ibu terkini dan terbaik. Harap, anda dapat manfaatkan tips yang kami sediakan pada kali ini dan gunakan dengan sebaiknya. Yang palign penting adalah persediaan dari segi peralatan, bila peralatan yang ada mencukupi, lebih mudah unutk anda menyimpan susu.

Read More