Tips Beli Baby Walker Murah

Saya nak berikan sedikit review berkenaan dengan baby walker murah yang ada di pasaran. Tapi sebelum itu, penting ke kalau kita ada walker bayi ini sebenarnya? Ianya bergantung kepada kita sendiri atau cara kita untuk mendidik anak-anak.

Artikel pada kali ini, kami akan berikan sedikit info berkenaan dengan alat ini dan bagaimana cara untuk dapatkannya pada harga murah dan mampu beli. Ada banyak pilihan yang ada untuk alat ini dan seterunya, terpulang kepada anda untuk menentukan sama ada ianya berbaloi atau sebaliknya.

Kelebihan dan kekurangan walker ini

Ada banyak reviewer tidak menggalakkan untuk menggunakan alat ini ini kerana anak kita belum sampai waktu untuk berjalan, dengan item ini dapat membantu untuk anak berjalan. Tumbesaran baby secara natural adalah;

mengiring -> mengesot -> merangkak -> berjalan

  • Dengan walker bayi ini, anda boleh beli sebaik sahaja anak anda sudah pandai merangkak atau lebih cepat, sudah pandai duduk sendiri. Ada yang kata ianya seolah-olah melangkau proses semulajadi baby tersebut untuk terus berjalan. Pada saya ianya ada benarnya.
  • Satu lagi teori berkenaan dengan alat ini, sebenarnya menyediakan anak untuk berjalan dengan lebih cepat. Kaki anak atau otot akan menjadi lebih kuat untuk berjalan dan menyediakan anak atau baby untuk berjalan dengan lebih laju. Teori ini pun ada benarnya.

Secara personal, saya lebih prefer untuk anak dapat berjalan dengan lebih cepat menggunakan baby walker. Apapun terpulang kepada anda sebagai ibu bapa mahukan yang mana. Saya ada senaraikan kebaikan dan keburukan alat ini, seterusnya terpulang kepada anda sama ada mahukan yang macam mana.

Memang anda tentukan sendiri sama ada alat ini membantu anda ataupun sebaliknya.

baby walker murah

Lagi satu, kita memang tak ada masa nak jaga anak 24/7, jadi baby walker ini dapat membantu untuk kita buat kerja rumah sambil anak dapat bermain-main dengan walker milik mereka. Bagi saya memang memudahkan jika anda ada walker ini. Untuk ibu bapa yang sering sibuk, ini adalah antara pilihan yang baik yang anda boleh fikirkan dan berikan kebebasan kepada anak anda untuk berjalan dan explore rumah menggunakan alat ini.

Kat mana nak beli baby walker berkualiti pada harga rendah

Pilihan saya sentiasa Lazada menjadi pilihan. Banyak pilihan walker bayi ini di Lazada berbanding jika anda pergi ke kedai atau butik barangan baby. Barangan di butik baby biasanya agak mahal sikit daripada Lazada dan di butik baby biasanya agak terhad kerana terpaksa bergantung kepada stok, juga runngan yang terhad di kedai tersebut. Boleh KLIK sini untuk Pilihan Walker Terbaik.

Lazada tiada masalah ruang kerana barangan dibeli daripada katelog barangan yang ada. Juga ada reviewer daripada pembeli barangan tersebut. Memang terbaik dan memudahkan kalau diikutkan.
Saya lihat rata-rate reviewer ada masalah untuk cari atau dapatkan walker yang berkualiti dengan harga yang murah. Saya pun alami masalah yang sama bila cari ke kedai baby, tak banyak pilihan yang ada serta harga pun agak mahal, tapi kat Lazada ni banyak pilihan yang bagus-bagus dengan harga yang kita nak.

Saya sendiri nampak tiada masalah untuk gunakan alat ini, ini pendapat saya. Apapun terpulang kepada anda ye 🙂

Jangan lupa untuk lihat checklist barangan baby yang anda patut beli.

p/s : seronok tengok anak bermain dalam baby walker, happy berjalan ke sana ke mari. Kalau ada bajet lebih boleh la amik jumperoo ini, cuma harga mahal la sikit. :p

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *