Kali ini saya nak berikan review berkenaan dengan baby carrier murah yang ada di pasaran. Sebenarnya banyak jenama carrier bayi yang ada di pasaran, jadi saya akan berikan beberapa tips untuk memilih carrier bayi yang bagus untuk kegunaan anda di pasaran.

Penting atau tidak kalau ada alat ini?

Jika anda tidak ingin atau mempunyai bajet yang kecil daripada membeli stroller, boleh fikirkan untuk beli satu alat ini yang ada di pasaran. Lebih mudah kalau ada alat ini terutama kalau anda memang kerap pergi membeli belah. Ataupun anda mempunyai 2 orang anak yang masih kecil, seorang anak boleh letak di dalam stroller dan seorang lagi, anda boleh cuba bawa dengan alat ini.

baby carrier

Bergantung kepada bajet anda, bajet untuk membeli stroller murah adalah RM 150 ke RM 200. Boleh baca artikel review berkenaan dengan stroller murah SINI.

Bajet membeli baby carrier berharga rendah yang free size adalah dibawah RM100 di Lazada SINI. Di butik baby kadangkala lebih mahal walaupun dengan jenama yang sama berbanding anda beli dengan Lazada.
Bergantung kepada bajet anda dalam memilih untuk membeli stroller atau alat ini. Kadangkala bukan sekadar bajet semata-mata, ada parents yang memang prefer untuk beli carrier bayi berbanding dengan stroller walaupun stroller tu murah.

Baby carrier akan jadi sangat penting bila anak tidak mahu berada di stroller. Nak melekat dengan mak atau ayah je kan, bolehla fikirkan untuk cuba dapatkan alat ini. Lagipun sekarang memang banyak pilihan berkualiti yang ada di pasaran. Boleh je beli untuk cuba yang terbaik. Yang penting anda berpuas hati dan barangan yang anda beli boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

Kadangkala, anda membeli carrier bayi ini kerana baru mendapat anak ke 2 sedangkan anak pertama masih kecil. Jadi anak pertama bawak dalam stroller, anak ke 2 yang masih kecil bawak dengan alat ini. Kombinasi ini juga sering berlaku.

**Ada sesetengah baby yang tidak mahu menggunakan barang ini, apapun jika anda masih tiada baby carrier, boleh cuba dapatkan satu yang murah di LAMAN INI.

Bila nak gunakan alat ini

Anda boleh gunakan bila nak berjalan atau shopping, alat ini menjadi sangat penting pada waktu ini. Penat sebenarnya untuk dukung anak lama-lama. Oleh itu, baby carrier adalah salah satu alternatif yang bagus untuk anda cuba.

Boleh juga gunakan baby carrier ini untuk berjalan-jalan atau bersiar-siar di taman atau banyak lagi kegunaan lainnya. Saya tahun anda pasti lebih mahir dan tahu apa yang nak dibuat dengan baby carrier yang anda miliki.

Pilih berdasarkan bajet anda.

Bergantung kepada bajet yang anda ada, banyak lagi kos lain untuk dipertimbangkan jika anda melahirkan anak ditambah dengan beban kenaikan kos sara hidup yang semakin tinggi ini. Oleh itu, saya rekemen anda baca Checklist barang baby INI untuk anda merancang apa yang perlu dan tidak kemudian sediakan bajet anda untuk membeli barangan yang bersesuaian.

Harap artikel ini membantu anda untuk merancang kewangan anda dalam memilih baby carrier yang terbaik atau merancang keseluruhan perbelanjaan anda untuk menyambut baby yang akan lagir. Jika ada sebarang persoalan, boleh lontarkan di ruangan bawah.