5 Khasiat Jus Caliph Untuk Kanak-Kanak Pintar

Kali ini saya nak berikan sedikit review berkenaan dengan Jus Caliph yang semakin popular pada kali ini. Ramai yang berikan testimoni untuk jus Caliph ini dan pada kali ini, saya pun nak berikan pandangan kenapa jus ini adalah pilihan no 1 untuk kanak-kanak aktif dan bijak. Sebenarnya, saya sendiri mencuba jus ini setelah diperkenalkan oleh rakan-rakan dan beberapa testimoni di internet berkenaan dengan makanan tambahan bagus untuk kanak-kanak ini. Apa salahnya mencuba kalau perkara itu memang memberikan kebaikan kepada anak-anak kan.

jus caliph

Apa Itu Jus Caliph?

Ianya adalah makanan tambahan yang tinggi kandungan mineral, serat, vitamin untuk membantu pembesaran dan perkembangan otak kanak-kanak. Kandungan di dalam jus ini juga berupa makanan sunnah seperti madu, kismis, kurma, delima[link], buah tin, apricot dan lain-lain yang dikenali memang bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Khasiat Makan Kesihatan Ini

Jus Caliph ini terdiri daripada makanan sunnah yang memang baik untuk kanak-kanak. Ianya termasuklah Kurma, Delima, Kismis, Madu dan memang dikenali sebagai supplimen untuk perkembangan otak. Kan susah nak berikan semua makanan ini iaitu kurma, delima, kismis dan lain-lain pada kanak-kanak, barangan ini seolah-olah anda memberikan kesemua khasiat makanan sunnah ini dalam satu sudu. Mudah, cepat dan menjimatkan.

Kesemua kandungan daripada supplimen untuk budak ini terdiri daripada sumber yang tinggi dengan serat, vitamin, mineral dan lain-lain lagi.

Bukan sahaja untuk perkembangan otak kanak-kanak, kita juga boleh mengambil keberkatan untuk makanan sunnah ini jika diamalkan dalam kehidupan seharian. Memang tidak salah kalau nak diamalkan.

Ianya bukan sahaja untuk kesihatan dan perkembangan otak, kandungan yang tinggi dengan vitamin dan mineral ini memberikan kekuatan imunisasi kepada kanak-kanak. Maksudnya anak-anak anda akan jarang sakit. Kalau yang selalu batuk dan selsema tu, cuba amalkan makan Jus Caliph ini kerana ianya memang membantu untuk mengurangkan dan menyembuhkan batuk dan selsema pada kanak-kanak.

Di mana nak dapatkan produk Jus ini?

Ada banyak cara untuk dapatkan jus ini, anda boleh beli dikedai jamu berhampiran anda kerana produk ini semakin popular dan pastinya banyak dikedai-kedai jamu. Kalau ikutkan pengalaman saya, tak semua kedai jamu ada kerana kedai jamu banyak jual barangan kecantikan dan set bersalin. Untuk cara yang lebih mudah, saya sarankan anda beli je secara online.

Banyak seller yang menjual produk ini secara online, tetapi saya rekemen anda beli je di laman Lazada di SINI. Pembelian anda lebih selamat di Lazada kerana jika pembelian tidak menepati apa yang dijanjikan, anda boleh berikan komen kepada Lazada mengenai penjual tersebut. Boleh tengok testimoni makanan tambahan untuk kanak-kanak di laman Lazada ini.

Klik untuk beli 1 botol jimat
Klik untuk beli terus 3 botol jimatĀ 

Ianya Selamat di makan dan mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia

Supplimen ini selamat untuk dimakan dan mendapat sijil halal dan kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi memang boleh amalkan tanpa was-was. Apapun, anda masih boleh lakukan semakan untuk status makanan ini di kementerian kesihatan.

Produk ini untuk siapa?

Produk ini memang direka untuk kanak-kanak 1 tahun dan ke atas. Ia memang direka untuk kanak-kanak, tapi kalau anda nak cuba untuk rasa-rasa, pun apa salahnya.

Cara Pengambilan produk ini?

1 hingga 3 tahun

1/2 sudu kecil / 2.5ml

pagi sebelum sarapan

malam sebelum tidur

4 – 6 tahun

1 sudu kecil / 5ml

pagi sebelum sarapan

malam sebelum tidur

6 tahun ketas

1 -2 sudu / 10-20ml

pagi sebelum sarapan

malam sebelum tidur

Jus Caliph supplimen terbaik untuk kanak-kanak

Apapun, yang paling penting sekali adalah amalkan jus ini secara konsisten setiap hari. Jangan lupa untuk membaca doa agar semunya berkesan dan dipermudahkan Allah.

Teruskan bersama sensistop untuk bermacam produk kesihatan terbaik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *