Khasiat Evening Primrose Oil Untuk Wanita

Apa khasiat Evening primrose oil ini? Sekarang ini sudah mula ramai yang celik info berkenaan dengan produk ini di pasaran. Ianya adalah salah satu produk yang direkemen oleh para doktor kepada mereka yang mempunyai masalah hormon dalam badan. Yang lebih bagus daripada itu adalah, ianya mudah didapati dan antara pilihan yang paling kami rekemen kepada anda yang mempunyai masalah hormon.

Kali ini, kami akan berikan kepada anda beberapa tips penting berkenaan dengan kegunaan supplement Evening Primrose Oil ini. Juga beberapa rekemendasi dan harga produk ini yang ada di pasaran sekarang. Disebabkan ianya sedang meningkat naik, memang ramai yang mencari produk ini terutama wanita.

Pilihan Yang Ada Pelbagai Jenama

Sebelum kami pergi kepada khasiat produk ini di pasaran, adalah lebih penting untuk anda dapatkan harga produk ini di pasaran. Juga, pilihan jenama yang ada untuk anda pilih. Dari situ, anda boleh tentukan yang mana yang paling berbaloi untuk kegunaan anda sendiri. Disebabkan oleh khasiat yang ada untuk produk ini dan ramai yang memperkenalkan produk ini di pasaran, memang ada beberapa jenama dan kami syorkan untuk anda dapatkan di bawah;

1 Seven Seas

2 Blackmores

3 Alternatif lain – KLIK SINI Untuk Info Lanjut

Ini adalah 2 jenama yang paling kami rekemen dan untuk pengetahuan anda, kedua-dua jenama ini telahpun mendapat pengiktirafan daripada kementerian kesihatan Malaysia. Kalau pening-pening nak dapatkan produk ini di farmasi, boleh tengok pilihan yang ada secara online dan ianya akan sampai terus ke rumah anda. Memang menarik kan. Tak perlu bayar duit petrol dan lain-lain, terus sampai ke rumah.

Khasiat dan Kegunaan

Primrose atau lebih dikenali sebagai Evening Primrose ini memang telah lama mendapat tempat dalam masyarakat. Ianya tumbuh meliar di kebanyakan negara dan mudah didapati. Tetapi untuk mendapatkan khasiat daripada produk ini, memang memerlukan ekstrak dan perlu diproses dengan kaedah yang betul.

#1 Untuk Stabilkan Hormin

Antara yang baik dan bagus pada produk ini adalah ianya mampu menstabilkan hormon anda agar lebih stabil. Ianya bagus kepada mereka yang mempunyai masalah hormon umur pertengahan seperti yang dialami oleh saya sendiri. Akibat daripada masalah jerawat yang melanda, memang produk ini adalah antara pilihan yang terbaik yang kami boleh rekemen untuk anda gunakan.

#2 Menstabilkan Haid Yang Tidak Teratur

Ini adalah antara yang palign ramai berikan review. Saya tidak mempunyai masalah ini tetapi ramia yang mempunyai masalah ini dan mengatakan yang keadaan haid mereka telahpun improve dari masa ke semasa setelah menggunakan supplimen ini. Ini adalah antara pilihan yang terbaik untuk anda gunakan.

#3 Masalah Kulit

Sekarang ini ramai yang mengalami masalah kulit seperti alahan dan lain-lain. Pada awalnya, memang supplimen ini digunakan untuk memperbaiki masalah kulit seperti keradangan, kulit menggelupas dan lain-lain. Jerawat pun boleh dikatakan masalah kulit. Jika anda mempunyai masalah kulit, boleh cuba untuk dapatkan produk ini di pasaran.

#4 Kesihatan Jantung dan Paras Kolesterol

Kandungan GLA dalam EPO ini secara tidak langsung membantu paras kolesterol dalam badan. Ianya merupakan asid lemak yang secara tidak langsung membantu mengurankan kadar kolesterol dalam darah yang menyebabkan pengecutan saluran darah. Ianya merupakan penyebab utama kepada serangan jantung dan stroke. Pengambilan produk ini secara tidak langsung memang dapat mengurangkan anda untuk mendapat sakit jantung.

#5 Memperbaiki rambut yang kering dan rosak

Banyak lagi sebenarnya keberkesanan produk ini dan kalau memang ianya sesuai dengan anda, apa salahnya untuk anda dapatkan satu. Ianya boleh digunakan untuk jangka masa panjang dan pada masa yang sama menstabilkan hormon anda.

Leave a Reply