Obimin Untuk Ibu Hamil – Ini Tips Untuk Sihat

Kali ini kami ingin ceritakan berkenaan dengan supplimen untuk ibu mengandung yang sangat digalakkan untuk anda ambil terutama kalau anda sedang hamil. Kepada yang sedang merancang untuk hamil tu, boleh tengok artikel ini untuk mendapatkan info lanjut. Apapun, khusus artikel kali ini, kami akan berikan tips penting berkenaan dengan khasiat Obimin untuk ibu hamil ataupun yang sedang mengandungkan anak.

Selain itu juga, kalau anda yang sedang dalam hamil, kami sarankan untuk anda membaca checklist penting ini untuk memudahkan anda bersalin nanti. Di sana, ada banyak barangan penting yang anda kena ada untuk persediaan bersalin termasuklah pam susu, pakaian baby, botol dan lain-lain. Satu lagi item yang penting yang anda adalah berkenaan dengan set bersalin yang anda boleh pilih dan dapatkan di pasaran. Kami rekemen anda membaca artikel ini untuk info lengkap set bersalin yang terbaik yang telah kami senaraikan untuk kegunaan anda. Buat pilihan yang mana terbaik.

Harga Obimin di Pasaran

Sebelum pergi lebih jauh berkenaan dengan khasiat dan fungsi obimin ini, adalah lebih penting untuk anda mengetahui berapa harga supplimen ini yang anda boleh dapatkan di pasaran. Ada banyak cara untuk dapatkan Obimin ini salah satunya adalah dengan pergi ke kedai-kedai farmasi berdekatan dan salah satu lagi adalah dengan dapatkan ubat ini di kedai-kedai online. Kami paling rekemen untuk anda lihat dan pilih apa yang Lazada tawarkan. Boleh tengok di bawah untuk dapatkan info lanjut.

1 KLIK SINI Untuk Dapatkan Obimin Secara Online

2 KLIK SINI Untuk Pelbagai Pilihan Obimin di Pasaran

Ini adalah antara pilihan yang anda boleh dapatkan di Lazada. Kami paling rekemen kalau anda ingin berbelanja di Lazada ini kerana ianya lebih mudah dan murah, hanya buat pembelian dan barangan itu akan sampai terus kepada anda dengan cepat dan pantas.

Khasiat Obimin

Obimin ini sangatlah digalakkan untuk anda makan bila sudah memasuki trimaster kedua. Memang kebanyakan doktor akan sarankan obimin ini pada trimester kedua pun. Nak tahu trimester tu apa?

Trimester Pertama ; sehingga 12 minggu kehamilan
Trimester Kedua ; 13 hingga 27 minggu kehamilan
Trimester Ketiga ; 28 sehingga kelahiran

Inilah secara ringkas berkenaan dengan Trimester dalam kehamilan. Obimin ini, paling digalakkan untuk anda makan pada trimester kedua iaitu pada 13 hingga ke 27 minggu. Pada masa ini, bayi sudah cukup kuat menapak tetapi masih perlu untuk berhati-hati dalam melakukan pelbagai aktiviti seharian. Obimin adalah vitamin dan mineral untuk ibu mengandung dan yang menyusu. Ianya mengandungi;

 1. Vitamin A
 2. Vitamin B1
 3. Vitamin B2
 4. Vitamin B6
 5. Vitamin B12
 6. Vitamin C
 7. Vitamin D
 8. Niacinamide
 9. Pantothenic Asid
 10. Folic Asid
 11. Iron
 12. Calcium
 13. Copper
 14. Iodine.

Vitamin dalam obimin

Jadi, memang dalam tempoh ini kena amalkan Obimin sepanjang tempoh tersebut dan elakkan untuk tidak memakan supplimen ini. Ianya memang bagus untuk kesihatan.

Cara Makan Obimin

Untuk pengetahuan anda, cara makan obimin ini tidaklah susah dan ianya sangat mudah. Ianya sangat bagus dimakan ketika perut kosong dan kalau boleh ketika memakan supplimen ini, hendaklah dengan air kosong. Kalau makan makanan ini, elakkan daripada meminum air yang mempunyai kaffein termasuklah coffee dan lain-lain. Ianya mudah dan ringkas.

Apapun, memang supplimen ini sangatlah digalakkan untuk anda dapatkan di klinik kesihatan dan kalau tak cukup tu, boleh beli sahaja secara online kerana sekarang ini pun sudah ada banyak kedai yang menjual produk ini. Yang penting konsisten dan amalkan pada setiap pagi, insyaAllah ianya akan memberikan vitamin dan mineral penting kepada anda dan juga bayi anda.

Leave a Reply