Pencuci Muka Himalaya – Terbaik dan Berkesan

Hai assalamualaikum semua okay jumpa lagi kita harini hahah tak jumpa pun sekadar berkongsi pengalaman je ni hehe. Okay hari ni saya nak berkongsi mengenai pencuci muka. Okay pencuci muka merupakan barangan asas untuk lelaki mahupun wanita hehehe. Zaman sekarang ni lelaki pun kene pakai pencuci muka dan kami paling rekemen pencuci muka Himalaya ini. Yelah maklumlah zaman sekarang pun ada jugak ‘lelaki cantik’. Okay so hari ni kita nak bincagkan mengenai pencuci muka.

Okay saya nak tahu sejauh manakah anda semua tahu yang anda telah pilih produk muka yang sesuai dengan kulit anda? Pencuci muka ini sebenarnya kita tidak boleh ambil mudah untuk memakainya. Pencuci muka ini juga merpakan bahagian yang peting dalam menjaga kecantikan muka. Jadi hari ni saya nak memperkenalkan pada anda mengenai produk muka Himalaya. Ha anda mesti pernah dengar kan? Himalaya.

Okay produk Himalaya ini sebenarnya diasaskan oleh Negara India dan ia 100% digunakan dari bahan semula jadi dan ia merupakan salah satu produk yang tiada bahan kimia. Ha dari segi harga pulak produk Himalaya ini juga merupakan Antara produk yang mampu dimiliki untuk semua orang.

>>KLIK Untuk Pilihan produk Himalaya di SINI<<

Okay produk Himalaya ini sangat mudah didapati anda boleh dapatkannya dari Lazada ataupun kedai berhampiran anda. Okay disini saya akan terangkan serba sedikit sahaja mengenai produk himalaya ini. Ha nak tahu lebih lanjut kene cubalah sendiri baru anda tahu hasilnya. Jadi isi kandungan bagi Hydrating Face Wash Cream ini mengandungi aloevera dan juga timu dimana ia sangat bagus untuk kulit muka kita.

Hydrating face wash ini sangat sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai masaaah kulit kering. Kerana produk ini mengelakkan kulit kering di wajah kita. Ia juga untuk melembutkan kulit.

Okay selesai anda mencuci muka dengan Hydrating Face Wash ini anda boleh apply whitening day cream sebagai pelindung matahari. Apa yang istimewanya cream ini,cream ini akan mudah meresap ke kulit wajah dan tidak berminyak seperti day cream yang lain. Okay untuk pengetahuan anda semua Himalaya ini bukan sekadar produk muka taw. Ha sebenarnya produk Himalaya ini anda boleh dapatkan produk dari hujung rambut hingga hujung kaki. Antara produk Himalaya yang ada adalah:

  • Penjagaan badan
  • Penjagaan tangan dan kaki
  • Penjagaan rambut
  • Penjagaan bayi
  • Penjagaan kesihatan
  • Penjagaan mulut.

Untuk pencuci Himalaya yang biasa taw yang ni saya nak terangkan serba sedikit tentang cara penggunaan ‘neem pimple set’ ha yang ni sesuai untuk kulit muka yang berjerawat taw .

Langkah 1: pastikan set anda lengkap terlebih dahulu.

Langkah 2: bersihkan muka menggunakan Purifying Neem Face Wash 2 kali sehari. Gunakan air suam dan kain yang bersih ye

Langkah 3: Gunakan Neem scrub 2 kali seminggu untk membung kotoran pada wajah. Urut muka dengan lembut selama 2 minit dan bilas

Langkah 4: Gunakan Neem Face Pack sebagai “mask” 2 kali sminggu. Ratakan pada wajah dan leher dan biarkan selam 15 minit sebelum bilas.

Langkah 5: sekiranya terdapata jerawat di muka, sapukan Acne-n-pimple pada jerawat sebelum tidur dan basuh muka seperti biasa pada waktu pagi.

Ha jangan lupa jaga kelembapan kulit taw. Sentiasa gunakan refreshing % clarifying toner dan clear complexion whitening day/night cream setiap kali selepas mencuci muka.

Ha akhirnya tamat juga artikel kali ini yag kita bincangkan mengenai produk Himalaya. Ha orang orang kat luar yang rasa benda ni macam tipu je okay pergi Watson anda cubalah sendiri dan lihat hasilnya. Jangan lupa taw bagi feedback kat sini hehehe.

Apapun, kalau anda nak dapatkan tips lain mengenai jerawat ini, boleh tengok SINI.

4 Comments

  1. Farha February 12, 2018
    • sensistop February 13, 2018
  2. Riz February 16, 2018
    • sensistop February 18, 2018

Leave a Reply