Ramai yang mencari produk kesihatan dan kecantikan secara online akhir-akhir ini seiring dengan perkembangan teknologi yang makin berkembang. Pasaran produk kecantikan dan kesihatan di Malaysia juga tidak kurang hebatnya, memang ternyata makin berkembang dari hari ke hari.

Tips beli produk kesihatan dan kecantikan

Ada bermacam jenis produk kesihatan dan kecantikan yang ada di pasaran. Daripada whitening, callagen, stem cell dan juga pelbagai jenama yang ada di pasaran. Disebabkan terlalu banyak produk kesihatan yang, bagi saya cara yang paling mudah dan cepat untuk membeli kesemua produk-produk tersebut adalah membeli di Lazada.

–>Klik SINI untuk beli produk kesihatan di Lazada

Lazada merupakan satu platform ecommerce yang baru meningkat naik dan boleh dikatakan satu platform yang terbaik di Malaysia. Pelbagai produk kesihatan mula memasuki Lazada. Tidak lupa juga pelbagai produk kecantikan yang mula memenuhi pasaran Lazada. Jadi kepada anda yang sedang mencari pencuci muka, atau lain-lain produk kecantikan, anda boleh dapatkan secara online di Lazada.

Nak beli produk kesihatan apa?

Produk apa yang patut anda beli, tidak lain lagi bagi saya produk yang mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Pastikan produk yang anda ingin beli berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dan yang lebih penting daripada itu, produk anda mendapat pengiktirafan daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Maksudnya mempunyai cop Halal Jakim di situ.

Satu lagi tips untuk membeli produk kesihatan dan kecantikan sama ada melalui online atau terus ke kedai jamu adalah, anda digalakkan membeli produk yang jenama produk itu telah berada lama di pasaran. Saya sendiri memang mengutamakan produk yang telah berada lama di pasaran kerana mempunyai testimoni yang tersendiri dan boleh membaca review berkenaan dengan produk berkenaan di internet.

Tidak dinafikan yang, memang ada banyak produk baru di pasaran sekarang ini, mungkin ada produk yang bagus dan berkualiti, tetapi memang saya lebih gemar untuk membeli produk yang berjenama dan telah berada lama di pasaran. Jadi, kalau anda ingin membeli produk baru di pasaran, sememangnya memang tiada masalah. Lazada juga banyak memberikan produk-produk baru di pasaran. Boleh beli di Lazada sahaja.

Pelbagai jenis produk kesihatan & kecantikan di pasaran

Sekarang ini memang terdapat pelbagai jenis produk kecantikan dan kesihatan di Malaysia. Kualiti adalah satu keutamaan dalam memilih produk kecantikan dan kesihatan di Malaysia ini. Jadi insyaAllah saya akan berikan review berkaitan dengan beberapa produk kecantikan penting yang saya gunakan, juga yang rakan-rakan saya gunakan.

Senarai produk kesihatan terbaik;

Double Stem Cell
Euphera
Vitamin C Shaklee
Vitamin C Pahang Pharma
Alfalfa Shaklee

Senarai produk kecantikan terbaik;

Tia Amelia
Qu Puteh
DHerbs

Cukuplah setakat ini dahulu review saya berkenaan dengan produk kecantikan dan kesihatan yang banyak terdapat secara online. Jadi kalau inginkan produk tersebut, boleh dapatkan di kedai jamu berhampiran, kalau susah nak ke kedai jamu, boleh dapatkan secara online di Lazada. Selamat berbelanja dan pastikan yang terbaik untuk setiap yang anda belanjakan.