Pada kali ini saya nak menceritakan tentang kelebihan dan kebaikan Alfalfa Shaklee yang ramai tidak tahu. Sememangnya Alfalfa Shaklee ini merupakan antara produk terawal dari Shaklee dengan formulasi yang tersendiri. Alfalfa mempunyai keunikan yang tersendiri dan boleh dikatakan mempunyai 1001 macam kegunaan sama ada untuk kecantikan atau untuk kesihatan dalam diri.

alfalfa shaklee murah

Jika anda inginkan produk Alfalfa dengan harga diskaun, anda boleh lihat harga terkini Alfalfa di SINI dengan diskaun terbaik.

Sejarah Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee ini telah dibangunkan oleh Dr C Forrest Shaklee sejak tahun 1950 . Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa di California yang bebas dari sebarang bahan kimia dan daunnya yang matang dan kaya dengan klorofil, dikeringkan bagi mengekalkan nutrisi dalam kandungannya. Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan matang hingga akarnya boleh capai 20 kaki ke dalam tanah. Tumbuhan ini memang unik dan telah digunakan sejak 1500 tahun dahulu. Oleh itu, Shaklee mengambil kesempatan dengan mengkomersialkan produk ini di pasaran.

Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee

  • Alfalfa ini menggalakkan penghasilan susu ibu dan merupakan salah satu milk booster yang bagus jika anda sedang menyusukan anak. Kombinasi Alfalfa Comples dan minuman protein Soya ESP adalah yang terbaik untuk milk booster dan memang banyak testimoni berkenaan dengan kombinasi ini.
  • Alfalfa membekalkan nutrisi yang kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran seperi Protein, Asid Amino, Klorofil serat dan zat galian. 10 Biji Alfalfa menyamai segelas susu segar.
  • Alfalfa Complex dari Shaklee ini boleh juga berfungsi melawan alahan atau resdung. Jika anda mengalami masalah resdung, boleh cuba produk Alfalfa ini. Memang terbaik.
  • Alfalfa juga bertindak memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity dan mengurangkan masalah sembelit. Senag cerita, ianya memang baik untuk perut.
  • Alfalfa melegekan keletihan dan sebagai satu jenis rawatan kepada banyak penyakit sekarang ini.
  • Alfalfa membantu kesuburan wanita dengan memberi keseimbangan hormon dan memperbaiki sistem peranakan wanita. Ianya memang baik untuk sistem rahim dan kesuburan. Ianya juga mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Jadi kepada anda yang mempunyai masalah seperti ini, saya memang galakkan untuk anda mencuba Alfalfa.
  • Alfalfa membantu mengurangkan berat badan dengan membuang toksin dari badan secara berkesan, juga membantu masalah sembelit dan buang air besar.
  • Banyak lagi sebenarnya manfaat Alfalfa, senang cerita Alfalfa ini memang satu produk yang terbaik di pasaran.

Cara pengambilan Alfalfa

Anda boleh mengambil Alfalfa 2 biji hingga ke 10 biji dan produk ini memang bagus dan tiada kesan sampingan. Mungkin pengedar Shaklee lain akan rekemen makan banyak-banyak sebab cepat habis dan anda boleh beli lagi dari mereka. Pada saya cuba dulu Alfalfa 3 biji sehari dan tengok kesannya. InysaAllah akan banyak membantu anda dalam kesihatan dan kecantikan. Cuba konsisten selama 2 bulan dan insyaAllah anda akan nampak hasilnya sedikit demi sedikit.

Testimoni pengguna Alfalfa

Ramai pengguna yang berpuas hati dengan produk dari Alfalfa ini kerana ianya memang satu produk yang bagus. Boleh lihat bawah

Memang produk ini mempunyai 1001 macam kegunaan dan ianya tidaklah mahal. Anda boleh lihat SINI untuk harga terkini Alfalfa Complex ini. Memang banyak kegunaan dan terbaik dan yang pastinya, harga produk ini adalah sangat berpatutan.

Bagi saya, Alfalfa dari Shaklee ini merupakan satu produk kecantikan dan kesihatan terbaik dan kebaikan Alfalfa Shaklee ini memang telah diakui ramai. Nasihat saya, cuba Alfalfa dan alami sendiri perbezaannya.