Pada kesempatan kali ini saya cuba menulis yang terbaik sebagai perbandingan set bersalin yang ada di pasaran. Jadi pada kali ini saya akan cuba menulis sebaik mungkin set bersalin yang popular.

Apa itu set bersalin? set bersalin ini berfungsi untuk mempercepatkan luka untuk sembuh dan membantu mengembalikan bentuk tubuh yang langsing selepas bersalin.

Menjadi wanita di Asia khususnya orang perempuan Melayu memang banyak pantang larang yang patut diikuti. Kepada yang bakal bergelar ibu itu, seperti yang anda sudah tahu, tempoh berpantang adalah dalam masa 44 hari. Pantang larang seperti tak boleh minum ais, tak boleh makan makanan pedas dan berminyak dan macam-macam lagi jenis pantang larang lain.

Tetapi artikel pada kali ini adalah untuk membandingkan pakej terbaik bagi set bersalin yang ada di Malaysia ini.

Untuk set bersalin ini, kriteria yang saya pilih adalah ianya berdaftar dengan kementerian kesihatan Malaysia. Selamat dan halal digunakan. Satu lagi kriteria penting, set bersalin ini bukan baru di pasaran, tetapi telah berada lama dan mempunyai banyak testimoni untuk anda gunakan. Jadi, bolehlah beli set bersalin ini tanpa was-was.

Jadi, untuk memudahkan anda, saya dah shortlisted 5 Jenama set bersalin yang terkenal dan berkualiti dalam pasaran. Set bersalin tersebut adalah Shaklee vs Anugerah vs Orang Kampung vs DHerbs Vs Nona Roguy vs Jamu Jelita

Semua set yang terkandung di sini hanyalah pendapat peribadi saya, semua saya dapat daripada pengalaman saya sendiri gunakan kesemua set bersalin ini dan pengalaman kawan-kawan yang telah gunakan kesemua set tersebut.

Pertama Sekali saya nak review adalah berkenaan dengan Set Bersalin Nona Roguy.

Set bersalin Nona Roguy lebih berbaloi beli and digunakan walaupun agak pricey. Set bersalin NR ramai yang suka sebab ada tablet Phytonatal yang femes tu. Phytonatal femes sebab boleh atasi masalah besar ibu yang lepas bersalin iaitu masalah sembelit. Memang ramai yang alami masalah sembelit selepas bersalin sama ada ceaseran atau normal. Memang ngeri kalau jadi pada anda. Jika set bersalin yang anda beli tak disediakan ubat sembelit seperti set NR ni, boleh beli ubat cucuk di Pharmacy berdekatan. (Ubat yang cucuk kat punggung tu)

Review lengkap berkenaan dengan produk set bersalin Nona Roguy.

Boleh dapatkan set Nona Roguy di SINI

set bersalin nona roguy

p/s : Set bersalin NR jugak cepat untuk kurus semula lepas bersalin. Tu ayat yang selalu selalu dengar and saya sendiri pun rasa macamtu. Nona Roguy setakat ni feedback tersangatlah ramai pengguna yang dah cuba dan memang berkesan untuk kuruskan badan.

Set bersalin orang Kampung

Bagi yang inginkan set bersalin yang tidak memerlukan anda memakan bermacam jenis Jamu, setbersalin dari Orang Kampung ini sudah lebih memadai. Yang penting harga set ini tidaklah terlalu mahal dan sangat sesuai untuk semua.

SET BERSALIN ORANG KAMPUNG

Jika bujet anda terhad dan tidak mahu makan jamu, saya sangat rekemen set bersalin orang Kampung ini, Lihat review lengkap set Bersalin dan berpantang Orang Kampung dan SINI untuk harga terkini set bersalin ini.

Set Bersalin Shaklee

Antara set bersalin yang dicari ramai oleh pengguna di Malaysia. Serta mendapat review yang sangat bagus secara jujurnya. Set bersalin Shaklee ini sangat komprehensif dan telah di rekemen oleh beberapa pakar di Malaysia. Untuk review Penuh Set bersalin Shaklee ini, anda boleh lihat di SINI. Juga harga terkini produk Shaklee ini anda boleh lihat di SINI.

Apapun boleh baca dulu review lengkap saya berkenaan dengan produk set bersalin daripada Shaklee.

set-ibu-bersalin-shaklee

Jika produk Shaklee ini berada dalam bujet anda, saya amat galakkan anda untuk mengambilnya kerana telah banyak testimoni berkaitan dengan produk Shaklee. Tetapi tidak perlu risau, jika Shaklee bukan dalam bujet anda, produk set bersalin lain juga tidak kurang hebatnya dan merupakan pilihan ibu-ibu yang lain.

Set Bersalin DHerbs Mak Bidan

Antara set bersalin yang menjadi pilihan kerana harga set ini yang murah berbanding dan lengkap. Set ini masih boleh digunakan walaupun habis pantang dan berbaloi. Antara set yang lengkap dengan harga yang murah! Harga terkini set bersalin DHerbs ini boleh dapatkan di SINI.

Review lengkap produk set bersalin Mak Bidan Dherbs.

Set Bersalin Anugerah

set bersalin anugerah

Ramai yang menggunakan Set Bersalin Anugerah ini kombinasi dengan Set Bersalin Shaklee. Set bersalin Shaklee adalah untuk dalaman manakala set bersalin Anugerah adalah untuk aspek luaran. Losyen sejuta khasiat, minyak sejuta rahsia, hampir semuanya berbau wangi, memang baik untuk digunakan. Set ini lengkap untuk keperluan ibu dan bayi. Info lanjut berkenaan dengan set bersalin Anugerah ada di SET BERSALIN ANUGERAH dan harga terkni pula anda boleh terus dapatkan di SINI, terus pos ke rumah 🙂

Ataupun boleh baca review lengkap set bersalin Anugerah sebagai panduan kepada anda.

Set Bersalin Jamu Jelita

set bersalin jamu jelita

 

Antara set bersalin yang lengkap dengan harga yang murah. Set bersalin ini dilengkapi dengan bengkung dan item-item di dalamnya sangat sesuai untuk mereka yang berpantang. Review lengkap set bersalin ini ada di SINI dan harga terkini set bersalin Jamu Jelita pula boleh lihat di SINI.

Review lengkap berkenaan dengan set bersalin Jamu Jelita boleh di baca SINI.

Banyak pilihan set bersalin yang ada, apapun anda boleh baca artikel INI sebagai persediaan anda tentang cara berpantang selepas bersalin.

Yang mana satu pilihan hati?

Mahukan set bersalin yang murah dan lengkap, ada banyak pilihan seperti set bersalin Nona Roguy, juga set bersalin seperti DHetbs Mak Bidan, Anugerah dan Jamu Jelita.

Jika anda ada bujet yang besar, boleh beli set bersalin shaklee, lengkap dengan ubat-ubatan yang mampu membantu anda mendapatkan berat badan yang anda inginkan.

Saya telah menggunakan set bersalin Nona Roguy dan Shaklee sebelum ini, korang macam mana, apa pilihan terbaik untuk set bersalin yang anda pakai atau ada pengalaman gunakan, boleh kongsi di ruangan komen untuk membantu yang lain.

Kesimpulan, saya nak berikan tips terbaik, di antara semua set ini, bagi saya set Nona Roguy adalah yang terbaik dan senang digunakan. Dilengkapi dengan Phytonatal yang memang berkesan untuk mengelakkan sembelit, harganya pula tidaklah terlalu mahal dan tidaklah terlalu murah. Jadi, kalau anda mencari set bersalin tu dan set Nona Roguy ada dalam bajet anda, saya sarankan anda ambil sahaja set nona roguy in.

Boleh baca review lengkap set nona roguy di SINI dan boleh terus buat pembelian set nona roguy di SINI.

Artikel berkaitan:

  1. Nursing Bra Murah yang mampu milik.