Cara Makan Phytonatal Nona Roguy

Artikel pada kali ini, kami ingin berikan sedikit info berkenaan dengan cara makan Phytonatal Nona Roguy. Phytonatal merupakan satu produk yang agak popular dari Nona Roguy yang mempunyai banyak fungsi yang bagus. Yang paling bagus berkenaan dengan Phytonatal ini adalah ianya merupakan satu produk yang digunakan untuk mengelakkan sembelit terutama untuk ibu-ibu yang mengandung. Bukan satu, tetapi banyak testimoni yang bagus berkenaan dengan produk Phytonatal ini.

phytonatal nona roguy

Kat mana nak dapat Phytonatal ini

Kalau nak ikutkan, tak banyak tempat untuk anda dapatkan Phytonatal ini. Kalau di kedai-kedai jamu, kebanyakan kedai yang saya pergi tidak jual Phytonatal sahaja. Kedai jamu biasa kebanyakannya menjual Phytonatal bersama dengan set lengkap Nona Roguy yang lain. Kalau anda memang mahukan Phytonatal sahaja, boleh beli Phytonatal Loose Item DI SINI. Memang menarik sebab anda boleh gunakan set berpantang yang anda mahukan tetapi boleh beli Phytonatal sahaja daripada Nona Roguy.

Kalau-kalau anda masih belum ada lagi set bersalin atau berpantang yang ingin anda gunakan, saya cadangkan untuk anda beli je set Nona Roguy. Saya ada buat review berkenaan dengan set ini di SINI.

Cara Makan Phytonatal dari Nona Roguy

Bagaimana cara makan Phytonatal dari Nona Roguy ini? Cara makan Phytonatal ini tidak susah kerana ianya datang dalam bentuk tablet. Anda boleh makan sahaja tablet tersebut mengikut kesesuaian anda. Dos yang dicadangkan adalah seperti berikut;

Untuk Sistem Pembuangan Air Besar yang Lawas & Normal –
PHYTO NATAL 2 – 4 tablet (sehari sekali atau selang-sehari)

Untuk Sistem Pembuangan Air Besar yang Sensitif & Terlalu Lawas –
PHYTO NATAL 1 – 2 tablet (sehari sekali atau selang-sehari)

Untuk Sistem Pembuangan Air Besar yang Tidak Lawas & Sembelit –
PHYTO NATAL 5 – 10 tablet (sehari sekali)
Pengambilan lebih dari 5 tablet hanya dikhaskan untuk mereka yang mengalami sembelit yang berat/teruk dan juga dimasa yang sama turut mengalami masalah obesiti yang serius.

Apakah Khasiat Phytonatal dari Nona Roguy ini?

Banyak khasiat Phytonatal daripada Nona Roguy selain daripada mengurangkan masalah sembelit teruk selepas bersalin. Selain daripada mengurangkan masalah sembelit, Phytonatal juga boleh digunakan untuk;

Khasiat Membantu membersihkan rahim dengan mengeluarkan angin lendir dan darah kotoran dalam sistem badan. Menyegarkan fungsi rahim serta mengeluarkan susu yang segar dan menambahkan daya tenaga semasa pantang. Mengimbangkan kembali sistem badan. Memperbaiki perjalanan darah. Meringankan dan mengencangkan badan. Baik untuk membuang lemak dan sakit anggota, angin meroyan, kembung perut, melawaskan pembuangan air besar dan kecil. Memelihara kesihatan dan kecantikan.

Kalau ada yang tanya, adakah produk NR termasuk Phytonatal ini memberi kesan kepada bayi? Boleh tengok video di bawah untuk maklumat lanjut.

>>KLIK untuk dapatkan Phytonatal dengan harga DISKAUN<<

Phytonatal Adalah Satu Produk Yang Mudah dan Terbaik

Mau atau tidak, Phytonatal adalah satu produk yang terbaik terutama untuk mengurangkan masalah sembelit terus selepas bersalin. Anda boleh dapatkan Phytonatal ini secara loose item atau beli satu set Nona Roguy terus untuk kegunaan anda. Harap artikel cara makan phytonatal Nona Roguy ini sedikit sebanyak memberikan info yang anda cari untuk produk NR.

128 Comments

  1. Perlukah saya mengambil pyhtonatal walaupun anak saya sudah setahun tujuh bulan… saya sudah tidak menyusu badan…

    • boleh tiada masalah, tetapi kalau ada kesan sampingan lain, cepat2 rujuk doktor

  2. sy bru brsalin n bby kne jaundis..blehkah sy amik phytonatal dlm wktu bby ade jaundis???

    • Boleh, kerana memang Phytonatal tiada kesan pada jaundice.

      Cuma bila ada alahan dan sebagainya, rujuk doktor pakar siap2.

  3. Asslamualaikum,nak tnya umur 16 blh mkn ke?sbb berat bdan dia 100kg obesiti?blh ke?klau blh berape tablet shari kene mkn?

    • Boleh tiada masalah,

      Mulakan dengan 2 tablet sehari.

  4. Contoh kesan sampingan lain?saya bru cuba nk mkn..anak dh setahun 8 bln..

    • Tiada kesan sampingan yang ketara, cuma bila ada kesan sampingan tu, boleh cuba dapatkan nasihat doktor.

  5. Rahim sy blm kecut spenuhnya,sbb nurse yg buat home nursing bgtau rahim msh tinggi lgi..adakh apa produk dr nona roguy yg sesuai utk mmbntu mgecutkn rahim

  6. phytonatal diambil sebelum atau selepas mkn? dan waktu mana yg sesuai diambil.tkasih.

    • sebelum makan adalah terbaik, waktu yang terbaik adalah selepas bayi berumur 3 bulan dan ke atas.

      Kalau ada kesan sampingan, sila rujuk doktor berdekatan.

  7. Ambil sebelum ke selepas mkn?

    • sebaiknya sebelum makan selepas bangun tidur.

      Jangan lupa dapatkan nasihat doktor kalau mula ada kesan sampingan.

  8. Bolehkan pengambilan phytonatal bersama jamu yg lain?

    • Boleh tiada masalah.

      Cuma kalau ada kesan sampingan tu, cepat-cepat dapatkan nasihat doktor.

  9. Baby dah 2 bulan..skrg berak x lawas..kadang2 dua ari baru membuang… perut membuncit semcm..adkah dgn mkn pil ini boleh membantu?

    • Saya tak dapat bagi jaminan memang akan berkesan untuk semua orang memandangkan lain orang lain body condition nya, cuma kalau ikut experience sendiri dan yang lain, ramai yang serasi makan phytonatal untuk selesaikan masalah sembelit dan lawas buang air besar.

  10. Sebelum ni saya ada memakan phytonatal kegunaan nya untuk selepas bersalin..dan sekarang saya dh pun menghabiskan sbotol boleh tak saya teruskan memakan phytonatal ini lagi??

    • boleh tiada masalah.

  11. Bolehkah sy baru nk makan phytonatal selepas pantang?

    • Boleh, nasihat saya kalau tak serasi terus berhenti atau dapatkan nasihat doktor jika berlaku perkara yang tidak diingini.

      • Saya baru nk cuba makan setelah anak berusia 10bulan. Soalan sy apakah yg dimaksudkan tak serasi serta Contoh perkara yang tak diingini yg dimaksudkan?

        • tak serasi seperti muntah, cirit birit, kegatalan dan lain-lain lagi.

  12. phytonatal boleh tak diberi kepada kanak-kanak berumur 7 tahun kerana sembelit yang teruk.

    • Tidak digalakkan, kerana Phytonatal untuk ibu mengandung sahaja. Kalau untuk kanak-kanak, dapatkan ubat lain di farmasi berdekatan.

  13. Saya baru keguguran sesuai tak ambil phytonatal ni?

    • Ada mengalami masalah sembelit ke?

      Tiada masalah, tetapi kalau jadi makin teruk sembelit, cepat-cepat rujuk doktor.

  14. Slm.blhkah pytonatal di ambil bg org yg mngidap darah tinggi

    • Tiada masalah, cuma bila lepas makan beberapa biji dan berlaku perkara yang diluar jangka, terus berhenti dan dapatkan nasihat doktor untuk maklumat lanjut.

  15. sy sembelit teruk lps bersalin normal. bolehka sy ambil pil ni. anak sy menyusu bdn.

    • memang tiada masalah, cuma dapatkan nasihat doktor kalau ada abnormal yang berlaku.

  16. yg belum berkahwin boleh ambil ke ?

    • Phytonatal lebih dikhususkan untuk mereka yang mengalami masalah sembelit selepas bersalin, saya yakin ada banyak ubat lain di farmasi untuk yang belum berkahwin

  17. Boleh ke phytonatal ni kempiskan perut Dan mgurangkan berat badan? Sy bukan dlm pantang, anak nak masuk setahun dah..

    • Untuk kempiskan perut saya lebih sarankan produk lain yang lebih sesuai.

      • Produk lain yg dimaksudkan produk apa yea?? Terima kasih

        • produk apa tu puan>

  18. Assalam dulu masa bersalin sy guna set nona roguy..mmg terbaik phytonatal nie..dari 80kg trun ke 60kg..boleh x kalo sekarang nie nak mkn balik untuk cntrl berat bdn sy..atau untuk kurus lebih sesuai set yg lain..

    • Phytonatal ini lebih kepada untuk mengurangkan sembelit, untuk kurus, lebih baik gunakan produk lain di pasaran.

  19. Boleh bagi contoh kesan2 sampingan tak? Saya baru nak mencuba. Baby dah 3 bulan.

    • ada banyak kesan sampingan seperti alahan dan lain-lain, puan boleh cuba dan kalau ada apa2 alahan atau kesan sampingan lain, minta rujuk doktor siap-siap.

  20. Salam, kalau sehari selepas bersalin boleh makan separuh dulu x(patah dua) ? Sbb dekat manual tu tulis 4hari lepas bersalin..

    • saya galakkan puan follow je seperti di dalam manual

  21. Blh kuruskan badan ke phytonatal ni?

    • fungsi utama Phytonatal untuk membuang kotoran dalam badan dan elak sembelit, kalau nak kuruskan badan, saya cadangkan set lain.

  22. boleh makan dalam masa period tak?

    • boleh tiada masalah

  23. Klau period boleh ambil ke?

    • Sorry baru perasan jwpan komen di atas..😊

      • tak ada masalah

    • boleh, tiada masalah

  24. Sya sudah mkn tp saya stop sbntar krana ank sya panas berak xlawas skrg ank saya dh 4bln boley ka sy sambung mkn semula

    • tiada masalah, kalau tidak yakin, puan boleh rujuk doktor terdekat

      • sy nk tanya.. klu mkn phytonatal ni,boleh ke mkn supplement lain utk kulit? contoh kolagen..

        • boleh tiada masalah..

    • Salam..puan buat ape ye utk lawas kan semula berak baby ?

      • saya tukar jenama susu untuk lawaskan berak baby, masa tu saya guna jenama mamil. Boleh tengok saya review di http://sensistop.net/susu-mamil/

  25. Phytonatal untuk ibu mengandungkan? Seawal kandungan berape minggu baru boleh amik Phytonatal ni?

    • Phytonatal ni untuk selepas bersalin, bukan untuk ibu mengandung

  26. Sekarang saya tengah mengandung dan bercadang nak ambil set bersalin nr untuk pantang nanti.Soalan saya boleh ke set ni diambil bersama Maajun Anggun Bistari sebab saya nak ambil maajun tu sebagai perancang.

    • ya, boleh tiada masalah, saya pun cadangkan cik ambil http://sensistop.net/nr set ini untuk lebih penjimatan

  27. Umur saya 45 tahun. Anak2 dah besar. Bole tak saya ambik phytonatal sbb saya selalu sembelit.

    • Phytonatal ini direka untuk ibu selepas hamil yang sembelit, ya puna boleh ambil, tetapi kalau ada kesan sampingan kena dapatkan nasihat doktor.

  28. Selalu sebut.. kalau ade kesan sampingan cepat2 jumpe doc.. ape maksodnya ya? Kesan sampingan apa?

    • alahan dan lain-lain. Kalau ikut pengalaman saya tiada masalah, just in case kalau ada

  29. bolehkah saya mengambil phytonatal ini untuk menghilangkan keputihan dan mencuci rahim?

    • Boleh tiada masalah

  30. bolehkah saya mengambil phytonatal ini untuk menghilangkan keputihan serta mencuci rahim untuk hamil ?

    • Boleh, tiada masalah, ini pun salah satu fungsi Phytonatal

  31. salam.saya nk tanya. sebenarnya bila masa yg palig sesuai utk mula consume pyhtonatal ni?saya masih berpantang hari ke 24..saya dah beli tp masih belum start pengambilan sebab tak tahu bila bleh start makan sebenarnya…tq

    • puan boleh mula amalkan pada hari ke 4 atau seminggu selepas melahirkan anak. Amalkan secara konsisten dan lihat hasilnya. Cara pemakanan, boleh dilihat di botol phytonatal tersebut

      • Sya mempunyai masalah keputihan Dan bkn ibu dlm pantang blhkah sya mengambilsesuaikah phytonatal ni

        • boleh tiada masalah,

  32. Salam. Sy nk tnya. Kalau sudah berkahwin tp belum ada cahaya mata. Bole amal kan phytonatal ke ? Sbb kadang2 sy sembelit…kalau bole. Bile masa sesuai utk sy ambil?

    • Boleh amalkan setiap pagi sebelum makan, kalau tidak sempat, bila2 pun boleh asalkan konsisten telan pil ini dalam sehari

  33. Salam… saya mkn phytonatal ni selepas mkn mlm.. saya rasa keesokkannya selera mkn ssya semakin bertambh.. pembuangan mmg lawas… blh sis bg cdgan….

    • itu normal, memang akan melawaskan pembuangan, tapi untuk selera makan tu, takut ada faktor lain pula.

  34. Salam …sy nk tny kalo bersalin czer seeloknye start mkn phytonatal pd hari ke brape ye? sebab sy ada masalah sembelit masa mengandung n time berpantang..

    • boleh mulakan seminggu selepas berpantang. Tetapi kalau memang sejak awal berpantang sudah sembelit, boleh cuba secepat mungkin.

  35. saya pengguna nr selepas bersalin 13.12.2016, sbelum ni anak kedua pon sy guna set bersalin nr..mase anak kedua tu xde masalah..cume yg baru ni sy perasan, kaki sy jadi gatal2.sgt gatal seluruh kaki..
    adakah itu kesan dari pengambilan nr @ sejenis meroyan(meroyan kulit).

    • kami cadangkna untuk puan rujuk kepada doktor berkenaan dengan hal ini. Kami tidak mendapat gambaran jelas dan lebih baik dapatkan nasihar daripada yang pakar.

  36. Sy makan 2 biji tapi masih x lawas. Perlukah makan lebih dr 2 sehari skali.

    Sembelit ahak teruk.

    • Mintak makan secara konsisten dulu, paling kurang sehingga habis tablet yang dibeli.

  37. Saya bersalin czer. Boleh ke saya ambil nona roguy ni? Macam mana cara pemakanan nona roguy?

    • boleh sahaja, terutama yang Phytonatal tu, memang membantu terutama yang bersalin ceaser dan susah untuk buang air besar. Cara pemakanan ada diceritan secara detail dalam packaging. Boleh dapatkan di situ.

  38. Hai sy nk tnye blh x sy ambik phytonatal utk trunkn brt bdn ank dh besar umur 2thn tp brt sy obesiti atau nonaroguy ade produk lain yg lbh mmbntu utk trunkn brt bdn tlg bg cadangan dan pndpt ye tq

    • boleh cuba dengan Phytonatal ini

  39. Sebaiknya makan phytonatal selepas makan malam atau pagi sebelum makan?

    • sebaiknya pagi sebelum makan.

  40. Saya bkn IBU bersalin atau DLM pantang…bole tak saya amalkan phytonatal sebab period saya keluar tak teratur…selalunya lebih 15 hari..pernah sampai sebln still period lg…

    • produk Phytonatal ini tidak sesuai untuk haid yang tak teratur, tapi kami rekemen yang ini sensistop.net/produk-kesihatan-kecantikan/2-cara-minum-pati-delima-gulsan-mudah/

  41. Sye tgh dlm berpantang dan sedang menyusukan badan..boleh ke sye makn phytonatal ni..

    • boleh puan

  42. Saya berpantang hari ke 40.awal2 bersalin saya mkn phytonatal ni lps tu saya berhenti sbb anak jaundis.sekarang saya period, boleh ke saya sambung makan balik?

    • boleh puan

  43. Boleh x ambil phytonatal masa period ( period dah 10 hari tapi cuma keluar ketulan drh shja?

    • boleh sahaja cik

  44. saya da bca testimoni, produk mmg sesuai utk sembelit, cuci rahim, tapi tak sesuai utk period tk teratur dan tak sesuai utk turun berat bdan..tapi ada jwapan yg diberi kata boleh turun berat bdan..mcmna ye?

    • ok terima kasih untuk info

  45. Sy baru nak cuba phytonatal ank sy dah 6tahun tp msih belum ada rzeki untuk ada second bby.. Mgkin sbb sblum ni sy ada fibroid ganggu kesuburan..
    Boleh ka sy ambil phytonatal ni? Tq

    • boleh puan.

  46. Salam. Boleh ke saya amik satu set nona roguy set pantang ni betul2 selepas habis bersalin? Tiada effect ke kepada bayi yg menyusu badan semasa dia baru sahaja dilahirkan?? Atau kena tnggu beberapa hari dulu selepas bersalin??

    • tiada masalah kerana produk ini telahpun diuji secara klinikal untuk ibu berpantang. Boleh teruskan sebaik sahaja selepas bersalin.

  47. Assalam puan.. boleh ka kalau sy ambil phytonatal ni semasa anak sy masih jaundice? xda kesan apa2 ka kpd anak sy?

    • puan boleh teruskan, tetapi tidak semua orang serasi dengan produk ini, kalau selepas amalkan phytonatal ini dan bacaan jaundice makin teruk, baru puan boleh tberhenti.

  48. Assalam.saya sedang berpantang.dah 10 hari.saya gunakan set berpantang NR.sepanjang berpantang tiada sebarang masalah sembelit.so jika mkn phytonatal ni utk apa ye?

    • Selain daripada fungsi elakkan smebelit, anda juga boleh membuang sisa-sisa di dalam badan. Antara fungsi lain adalah menguruskan pada dan dapatkan kembali bentuk badan asal selepas bersalin.

  49. Boleh ka phytonatal di ambil semasa awal kehamilan..ada kesan sampingan x klu ambil..

    • boleh diambil waktu awal kehamilan, kesan sampingan tu bergantung kepada orang, puan boleh cuba dan kalau berlaku apa2, rujuk doktor.

  50. assalam…

    kalau mengiku cara pemakanan ini

    Untuk Sistem Pembuangan Air Besar yang Tidak Lawas & Sembelit –
    PHYTO NATAL 5 – 10 tablet (sehari sekali)
    Pengambilan lebih dari 5 tablet hanya dikhaskan untuk mereka yang mengalami sembelit yang berat/teruk dan juga dimasa yang sama turut mengalami masalah obesiti yang serius.

    adakah di awal pengambilan phytonatal boleh di ambil sekali gus 5 tablet…sbb sy mengalami sembelit dan masaalah obesiti yang serius

    • boleh puan, boleh ambil 5 sekaligus, tetapi saya lebih sarankan untuk puan cuba 2 biji dahulu.

  51. Sy masih dalam pantang day-28 . Baru makan phytonatal ni 3hari lepas . Sembelit masih teruk , tambah pulak dgn memulas perut . Apa perlu sy buat ? Setiap hari sy mengamuk dlm tandas sebab sembelit terukk . Dari awal lepas bersalin sembelit . Sakit sangat .

    • memang ubat ini sangat berkesan untuk sesetengah orang dan tidak untuk semua, cuba puan makan dalam seminggu dan kalau sembelit masih teruk, kami sarankan puan berenti daripada memakan phytonatal ni.

  52. Salam, saya dah hari ke28 berpantang. Sebelum mkn phytonatal, saya sembelit . Jadi sejak seminggu yg lepas, saya mula makan phytonatal sebanyak 2 biji sehari setiap pagi. Tapi bila malam saya jadi cirit birit. Apa yang patut saya lakukan?

    • Cirit birit itu adalah antara sebab menggunakan Phytonatal, untuk elak sembelit.

  53. Salam.saya tgh merancang untuk hamil ank kedua..boleh kah sy Cuba phytonatal ini?

  54. saya makan 4 biji Sahari phytonatal sebab sembelit teruk tapi tak penah mengandung boleh kan ? alhamdullilah sembelit pun dah tak ada

    • kalau sembelit dah reda ok, tapi kalau ada masalah lain, cuba rujuk pakar, sebab phytonatal ini untuk yang mengandung.

  55. Sebenarnya boleh ke tidak utk menurunkan berat badan? Sekejap sya bca kate utk lawas..ade plak sya bace boleh utk turunkan berat badan? Boleh pn jelaskan? Terima kasih

    • yang utama utk sembelit,

      turunkan berat badan tu kira sampingan

  56. saya dah berkahwin 3 tahun, tapi belum dikurniakan cahaya mata. sekarang saya dah 2 minggu amalkan phytonatal dan air herbanika . bolehkan saya truskan makan phytonatal walaupun belum pernah bersalin?

    • puan amalkan phytonatal ini untuk sembelit ke atau ada sebab lain?

  57. Sy dah berpantang 30 hari.. bleh ke sy amik tablet ni.. xtrlmbat ke utk start?

    • boleh tak ada maslah

  58. Hai,saya baca komen dari awal…ade yg admin ckp phytonatal bkn untuk ibu mengandung tp ade ckp mmg untuk ibu mengandung.boleh saya tau phytonatal ni mmg ibu mengandung boleh ambil ker atau ada spesific trimester keberapa baru selamat untuk mkn?sbb saya baru 1st trimester n mmg sembelit

    • terima kasih kerana membaca komen dari awal.

      Produk phytonatal ini untuk yang berpantang dan fungsi khusus yang diketahui ramai untuk produk ini adalah untuk mengelakkan sembelit yang teruk. Macam mana pun, ada yang serasi dan ada yang tidak ada sebarang kesan langsung. Apapun, kami galakkan untuk produk ini diamalkan selepas bersalin dan untuk ibu mengandung, cuba elakkan produk ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *