3 Susu Formula Terbaik Untuk Anak Anda

Ramai ibu-ibu pening kepada untuk cari susu formula terbaik untuk anak mereka. Mahu atau tidak memang akan sampai masa untuk ibu bapa berpisah susu dan tidak lagi menyusukan badan. Ada juga yang tidak dapat berikan susu badan kerana masalah pengeluaran susu yang sedikit. Jadi, untuk itu, memang susu formula adalah antara pilihan yang terbaik yang anda boleh dapatkan.

Khusu untuk kali ini, kami akan berikan beberapa tips penting untuk memilih susu. Anda mempunyai pilihan sama ada untuk memilih susu biasa ataupun susu kambing yang memang direka khas dengan formula terbaik untuk anak. Juga, tempat terbaik yang anda boleh pergi untuk dapatkan susu formula ini dengan harga yang berbaloi dan mampu beli. Harap, anda dapat membuat pemilihan terbaik untuk susu formula yang anda mahukan.

Pilihan Susu Formula di Pasaran

Memang tidak dinafikan, ramai yang mencari susu formula yang mengandungi aa dan dha yang tinggi. Ianya adalah baik untuk perkembangan otak dan fizikal bayi yang baru lahir agar otak sentiasa cergas dan yang paling penting sekali adalah, bayi anda nanti mempunyai antibodi yang kuat. Salah satu susu formula yang bagus yang kami ingin rekemen pada kali ini adalah susu kambing. Kenapa susu kambing? Kerana ianya mempunyai khasiat dan telah diproses untuk ianya sesuai dengan perut bayi anda. Ianya adalah antara pilihan susu yang bagus yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang ini. Boleh tengok Susu Karihome INI.

Selain daripada Susu kambing, anda juga boleh memilih susu formula yang berasaskan lembu. Seperti kambing, susu yang berasaskan lembu ini telahpun diubahsuai untuk ianya betul-betul serupa dengan susu ibu. Tidaklah 100% serupa tetapi hampir sama dengan khasiat yang diberikan susu ibu untuk bayi anda. Yang paling penting ianya serasi dengan bayi anda dan ianya adalah susu formula bayi yang bagus untuk perkembangan otak bayi anda. Untuk susu formula pula, kami cadangkan jenama Friso Gold dan S26.

Prioriti pertama adalah susu kambing Karihome ini, jika tidak serasi, bolehlah mencuba Friso Gold dan S26 untuk bayi anda. Memang tidak dinafikan yang, tidak semua bayi serasi dengan susu berasaskan kambing, dan kalau tidak serasi tu, bolehlah cuba susu Friso Gold untuk khasiat yang lebih baik.

Pilih Susu Yang Berbaloi dan Serasi

Memang seringkali terjadi, susu yang dipilih tidak serasi dengan bayi anda. Antara tanda yang paling ketara susu yang anda sedang gunakan tidak serasi adalah najis keras dan bayi anda menangis ketika hendak membuag air besar. Memang menggelabahlah kalau perkara ini terjadi dan bila kerap sangat atau hampir setiap kali buang air besar bayi anda mengalami perkara yang sama. Memang pada masa inilah anda perlu tahu yang anda perlu menukar dan mencuba susu lain.

Cuba dengan pek kecil dulu dan bila dah jumpa yang serasi ini, bolehlah cuba bertahan dengan jenama susu tersebut agar bayi anda selesa. Memang kena sentiasa mencuba susu formula yang ada di pasaran untuk dapatkan yang betul-betul serasi dengan susu yang anda mahukan.

Apapun, inilah antara beberapa susu formula terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Pilihlah susu yang anda mahukan agar susu yang anda perolehi ini memberikan keselesaan kepada bayi anda. Yang pentign bayi anda serasi dengan susu tersebut.

Leave a Reply